ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ – 7η Ημέρα

Στον 7ος γύρο η σημερινή λιακάδα φώτισε και τις περισσότερες σκακιέρες των  παικτών μας. Με τα τουρνουά να φτάνουν στο τέλος τους, δύο γύρους πριν την ολοκλήρωση,  οι διεκδικητές για τις πρώτες θέσεις έχουν ξεχωρίσει όχι  όμως και η κατάταξη που θα παιχτεί μέχρι τέλους και θα δημιουργήσει κλίμα μεγάλης αγωνίας.

Στην κατηγορία 50+ η πρωταθλήτρια Ελλάδας WGM Μαρίνα Μακροπούου επικράτησε άνετα επί του Sielicki Tomasz (ΕΛΟ 2031). Ο πρόεδρος Σταμάτης Καράβας έκανε ισοπαλία σε πίεση χρόνου αν και με κερδισμένη θέση με τον Ισπανό Ruiz Bellon Manuel (ΕΛΟ 2006)  ενώ ο Δημήτρης Μενίκος εύκολα επιβλήθηκε άνετα επί του
Iovannone Cristiano
(ΕΛΟ 1434).

Ο Γιάννης Φρόντζος, επανήλθε σήμερα με μια πειστική νίκη επί  της τυφλής Ρουμάνας  Florea Dorina (ΕΛΟ 1734) που αγωνίζεται στο τουρνουά παρά την ιδιαιτερότητα με την όρασή της.

Στην κατηγορία U1700 οι σκακιστές μας είχαν κάμψη λόγω κούρασης, έτσι ο μικρός Σταθάτος Αλέξανδρος καταβλήθηκε από τον επίσης μικρό αλλά ισχυρό Βούλγαρο σκακιστή  Kostov Kiril (ΕΛΟ 1625) όπως και  ο Καλπακίδης Δαβίδ από τον Ρώσο Kanev Evgeny (ΕΛΟ 1629.  Ο Ηλίας Ράμος ήρθε ισόπαλος με την επίσης Ρωσίδα  Grishina Zhanna (ΕΛΟ 1482).

Στα «παραπολιτικά» αύριο 5μελές τηλεοπτικό συνεργείο από της Αυστρία θα έρθει να καλύψει τα τουρνουά και κύρια την δεινή σκακίστρια Γεωργιανή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Nona Gaprindashvili, η κατά κόσμο  Νόνα Γκαπριντασβίλι που είναι η 6η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σκακιού Γυναικών για 16 συνεχόμενα χρόνια (από 1962–1978), η ισχυρότερη γυναίκα παίκτρια της γενιάς της και η πρώτη γυναίκα γκρανμαίτρ  (WGM) στον κόσμο, λάτρης του σκακιού.

Αύριο Σάββατο τα τουρνουά θα συνεχιστούν με τον 8ο γύρο που ξεκινά στις 15:30 ακριβώς. Επίσης έχει προγραμματιστεί στις 10:00 ένα τουρνουά blitz (γρήγορου σκακιού) 9 γύρων ελβετικού με χρόνο σκέψης 3 λεπτά και πρόσθετο 2 λεπτά σε κάθε κίνηση.

Η είσοδος για θεατές είναι ελεύθερη στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Olympic Palace.

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης www.rodoschess2019.com

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.