Αποτελέσματα Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2013 – Ερέτρια

Ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που έγινε στην Ερέτρια.

Οι μικροί σκακιστές του Ιππότη, εκπροσώπησαν επάξια τα σχολεία τους και γυρίζουν στη Ρόδο με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες.

Πολλά παιδιά συμμετείχαν για πρώτη φορά σε πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Φέτος διοργανωτής ήταν η ελληνική σκακιστική ομοσπονδία (ΕΣΟ) και ο αριθμός συμμετοχών ήταν μεγαλύτερος από ποτέ. Περίπου 900 μαθητές και τουλάχιστον άλλοι τόσοι γονείς συνοδεύοντας τα παιδιά τους δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μοναδική.

Τα δικά μας παιδιά πήραν τα μηνύματα που έπρεπε από αυτούς τους αγώνες. Μαθητές σκακιστές από όλη τη χώρα, με υψηλό επίπεδο, δίνουν το έναυσμα σε όποιον συμμετέχει για μεγαλύτερη προσπάθεια, για να κοιτάξει πιο ψηλά και να θέσει νέους στόχους.

Πραγματοποιήθηκαν 9 αγώνες με χρόνο 15λ/παίκτη (+10δευτ/κίνηση). Την Κυριακή των Βαΐων έγιναν έξι αγώνες και τη Μεγάλη Δευτέρα ακολούθησαν οι τρεις τελευταίοι γύροι.

Από τη Ρόδο, ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι μαθητές Ρούσος Σταμάτης (2ο πειραματικό Ρόδου-Ακαδημία) με 6,5 βαθμούς που κατέκτησε την 5η θέση μεταξύ 75 προκριθέντων μαθητών της Δ δημοτικού από όλη τη χώρα.

Σε πρώτη αγωνιστική εμφάνιση ο Διακίδης Μιχαήλ Γεώργιος Φιλήμων Τζωρτζής (Α δημοτικού-Κολλέγιο Ρόδου) ισοβάθμησε στην 7η θέση με 8 συναθλητές του, κατάφερε να σημειώσει 6 πόντους, και με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας κατατάχθηκε δέκατος ανάμεσα σε 63 μαθητές της Α δημοτικού.

Καλή εμφάνιση και υπόσχεση για το μέλλον άφησαν και τα άλλα παιδιά με την Ευθυμίου Αγάπη (Α τάξη-2ο δημοτικό Ρόδου) να σημειώνει 4 πόντους και τον Καπλακίδη Ντανιέλ (Γ τάξη-2ο δημοτικό) επίσης 4 πόντους ενώ η Χατζησταματίου Εμμανουέλα (Γ δημοτκού-Ροδίων παιδεία) συγκέντρωσε 3 πόντους.

Από τις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού ο Παγώνης Δημήτριος σημείωσε 4 πόντους  (Πέμπτη τάξη-2 προτ.Πειραμ Ρόδου-Ακαδημία) και ο Φτακλάκης Κων/νος  (Πέμπτη τάξη-1 πειραμ Ρόδου Ακαδημία)  3 πόντους.

Στην έκτη τάξη ο Χαρακίδης Στέφανος (Κολλέγιο Ρόδου) σημείωσε 4 πόντους ενώ από το 3ο Λύκειο ο Μαριεττάκης Γεώργιος σημείωσε 2,5 πόντους.

Όλοι οι παραπάνω μαθητές είναι παιδιά και του σκακιστικού ομίλου Ρόδου Ιππότη. Τους συγχαίρουμε για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε να φτάσουν σύντομα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αναλυτικότερα για τα αποτελέσματα στο site του διοργανωτή εδώ….