3o Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου – 2η Μέρα

2η ημέρα αγώνων με τις καλύτερες συνθήκες κατά τα λεγόμενα των συμμετεχόντων και τον καιρό να βοηθά σε αυτό, αφού ξημέρωσε μια ηλιόλουστη μέρα με άπνοια δίνοντας την επιλογή σε πολλούς για  βόλτα στον παραλιακό αλλά  και στην πόλη της Ρόδου.

Αγωνιστικά τώρα, 15:00 ξεκίνησε ο 2ος γύρος του Πανευρωπαϊκού Σχολικού Πρωταθλήματος στο Σκάκι και ο 2ος γύρος του Ανοικτόυ Πασχαλινού Διεθνούς Ατομικού Τουρνουά.

Δύσκολη μέρα για τους μικρούς μας σκακιστές καθώς καλούνται να ανταγωνιστούν τους μελλοντικούς Grand Master και Πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης, σε μια μοναδική εμπειρία αυτού του επιπέδου. Να σημειώσουμε ότι κάποιες αποστολές έχουν πλήρη σύνθεση με εκπροσώπηση σε όλες τις κατηγορίες με πολλαπλούς αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου και πέραν των γονιών – συνοδών υπάρχει πλήρες προπονητική ομάδα. Τέτοιες για παράδειγμα είναι της Τουρκίας και της Αγγλίας.

Η Σκακιστική Ομάδα της γείτονας χώρας που ουσιαστικά δημιουργήθηκε με την συμβολή του κ. Γρίβα που έβαλε το σπόρο όταν προσελήφθηκε από την Τουρκική Σκακιστική Ομοσπονδία ως επικεφαλής προπονητής πριν από κάποια χρόνια και  οργάνωσε το εκεί  σκάκι για τα καλά. Καθιερώθηκε στην Τουρκική κοινωνία, εντάχθηκε να διδάσκετε στα σχολεία και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μπροστά μας σήμερα με 32 παιδιά να συμμετέχουν και 6 από αυτά να είναι τιτλούχα. Να επισημάνουμε ότι οι αποστολή αυτή είναι πλήρως καλυμμένη οικονομικά από την Τουρκική Ομοσπονδία όπως και η μέριμνα της. Είναι η μοναδική αποστολή για την οποία Προξενείο (Τουρκικό) μας ενημέρωσε (ως διοργανωτές) ώστε να «εξασφαλιστούν» οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την συμμετοχή της Τουρκικής Ομάδας.

Στα δικά μας τώρα για τα παιδιά του Αιγαίου νίκες πέρα των μεταξύ μας αναμετρήσεων σήμερα κατάφερε ο Σταθάτος Αλέξανδρος  απέναντι στον Αζέρο Hasanli Ziya.

Οι παρτίδες λοιπόν αναλυτικά και τα  αποτελέσματα αλλά και οι live αγώνες είναι αναρτημένοι  εδώ ( κλικ ).

Τα αποτελέσματα αλλά και οι αγώνες για το όπεν (κλίκ εδώ) για το Πανευρωπαίκό (κλικ εδώ)

Χορηγοί στην εκδήλωση το είναι ο Ξενάκης ΑΕ, J&D Rent a Car, το Rodos Palace,   Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ ,  AtHolidays, το Καφέ Ωβέρνη κ Εστιατόριο Romeo, Papadimitriou & Associates, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.