3o Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου – Πρώτη Μέρα

 

 

POSTER

Με μια σεμνή τελετή στην κατάκλειστη από μικρούς και μεγάλους σκακιστές σάλα JUBITER του υπέροχου ξενοδοχείου Rodos Palace ξεκίνησε σήμερα το 3ο στη σειρά Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου με το Πανευρωπαικό Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα  Σκάκι και το Ανοικτό Πασχαλινό Διεθνές Ατομικό Πρωτάθλημα. Συνδιοργάνωση του ΙΠΠΟΤΗ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ.  Νίκος Νικολής που για 3η συνεχόμενη χρονιά προσωπικά αλλά και ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει αυτές τις πολύ μεγάλες διοργανώσεις. Ο Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) κ. Θεόδωρος Τζορμπαντζόγλου ο οποίος έπλεξε εγκώμια τόσο για την ποιότητα της διοργάνωσης (αποδίδοντας τα εύσημα στον ΙΠΠΟΤΗ Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου αλλά και σε όλους τους χορηγούς). Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Ζούραμπ Αιζμαιπαρασβίλι , Γεωργιανός Γκραν Μάστερ και πρωταθλητής Ευρώπης ο οποίος επίσης ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και εκθείασε τις εγκαταστάσεις αλλά και τις ομορφιές της Ρόδου την οποία επισκέπτεται για 3η φορά. Ο πρόεδρος του Σκακιστικού ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» κ Στάμος Καράβας και ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ρόδου κ. Γιώργος Ευγενικός.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά το συγκρότημα Pure Duet.

Αγωνιστικά τώρα, αμέσως μετά την τελετή έναρξης ξεκίνησαν οι αγώνες με την πρώτη κίνηση να κάνει ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Νικολής στην κατηγορία των γυναικών κάτω των 17 ενώ ο Πρόεδρος της ECU κ. Αιζμαιπαρασβίλι έκανε την πρώτη κίνηση στα αγόρια κάτω των 17.

Οι παρτίδες λοιπόν ξεκίνησαν με 54 παιδιά να συμμετέχουν από το  Νότιο Αιγαίο, με 12 από αυτά να φιλοξενούνται για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τα αποτελέσματα αλλά και οι αγώνες για το όπεν (κλίκ εδώ) για το Πανευρωπαίκό (κλικ εδώ)

Στο παρασκήνιο ο κ. Νίκος Ξενάκης παραχώρησε για τις μετακινήσεις και τα δρομολόγια της διοργάνωσης 3 σύγχρονα αυτοκίνητα ως χορηγός μετακινήσεων τα οποία παραδόθηκαν στον Διευθυντή Αγώνων κ. Νίκο Καλέση , στον Διαιτητή κληρώσεων κ. Σωτήρη Λογοθέτη και στον Γραμματέα της ECU κ. Θεόδωρο Τζορμπατζόγλου. Επίσης Ο κ. Γιάννης Κορφιάτης της εταιρίας J&D Rent a Car παρέδωσε ένα αυτοκίνητο για τον πρόεδρο της ECU κ Ζούραμπ.

Χορηγοί στην εκδήλωση το είναι και το Rodos Palace,   Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ ,  AtHolidays, το Καφέ Ωβέρνη κ Εστιατόριο Romeor, Papadimitriou & Associates, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.