Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2021 – 9η Ημέρα

Ολοκληρώθηκε το την 9η ημέρα 25 Οκτ 2021 το Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών για τις κατηγορίες U1700, U200, U2300 γενική και γυναικών που συνδιοργανώνει ο τοπικός όμιλος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ..

Οι περίπου 200 σκακιστές από 57 χώρες, αγωνίστηκαν στις κατηγορίες τους προκειμένου να αναδειχτούν οι νικητές μετά από 9 αγώνες συνολικά. Οι απονομές έγιναν σε πολύ θερμό κλίμα κατά την τελετή λήξης που προλόγισε η κα. Στέλλα Βουτσά, χαιρέτησαν ο κ. Οζκούρ Σολάκογλου εκ μέρους της FIDE και ο κ. Θεόδωρος Τζορμπατζόγλου Γενικός Γραμματέας της (ECU) Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους από την Περιφέρεια ο Εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού κ. Νικολής Νίκος , Από τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικός Γραμματέας ΙΝΚΑ Ελλάδος κ. Γεώργιος Ευγενικός και ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» κ. Στάμος Καράβας.

Έκπληξή αποτέλεσε η παρουσία της σκακίστριας καλλιτέχνιδας Juga (jugamusica.com), από τη Χιλή ,η οποία παρουσίασε σε πρώτη το νέο της τραγούδι – Βίντεο κλίπ με θέμα το σκάκι, το οποίο και χάρισε σε πολυτελή έκδοση σε όλους τους νικητές.

Για τους Ροδίτες – Έλληνες σκακιστές ξεχώρισαν με τις επιδώσεις τους ανά κατηγορία οι

U1700

Γιάννης Αποστολάκης 18η θέση με 5,5 βαθμούς στους 75 συμμετέχοντες

Χούλης Γεώργιος Αγησίλαος 30ος με 5 βαθμούς όπως και ο Κασιώτης Εμμανουήλ στην 31η θέση.

Στα κορίτσια Διακρίθηκε η Τουμούχη Καθολική με την 8η θέση και 5 βαθμούς

Η Πισσαδάκη Δέσποινα 14η με 4 βαθμούς όπως και η Μάγου Εμμέλεια στην 15η θέση.

U2000

Ο Σταθάτος Αλέξανδρος διακρίθηκε καθώς κατέλαβε την 8η θέση με 6 βαθμούς, επιτυγχάνοντας στην πιο δύσκολη κατηγορία την υψηλότερη συλλογή βαθμών από όλους τους Ροδίτες ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Στην 21η Θέση Κατέλαβε ο Μαργαρίτης Αντώνης με 5 βαθμούς, ενώ αο αντιπρόεδρος Σάββας Καμπουρόπουλος στην πρώτη του εμφάνιση αγωνιστικά τερμάτισε 53ος .

U2300

Παγκόσμιος πρωταθλητής στέφθηκε ο Σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ»  ο 23χρονος Σερραίος Λαδόπουλος Δημήτρης με 8,5 πόντους.

4ος σε ισοβαθμία με τον τρίτο τερμάτισε ο παλιός γνώριμος του ομίλου, παλιός παίκτης και προπονητής και καλός φίλος Σανδαλάκης Νίκος με 6,5 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορεί να τα βρεί κάποιος στην σελίδα του ομίλου www.ippotis.com

Κατά την 9η ημέρα  και στην τελετή λήξης δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, να προβληθούν και συγκεκριμένα στη Μελισσοκομική Ρόδου, το Καφέ Ωβέρνη και Εστιατόριο Ρομέο την Ξενάκης Αυτοκίνητα, την Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και τον Οικονόμου Παναγιώτης Ο.Ε, την AtHolidays,  J&D Rent a Car, Papadimitriou & Associates, το Ράδιο Ταξί Διαγόρας, το Τρόπαιον, την Πιτσαρία Buona Sera.

Αύριο στην Ολυμπιάδα Τυφλών έχουμε τον 9ο και τελευταίο γύρο αρχίζοντας στις 15:00 και την Τελετή Λήξης με τις βραβεύσεις των νικητών να ξεκινάει στις 21:00 ακριβώς.

Η είσοδος για θεατές είναι ελεύθερη στο  Ξενοδοχείου Rodos Palace.

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου μπορείτε να δείτε

Κατάταξη Γενική U1700 (κλικ εδώ)

Κατάταξη Γυναικών U1700 (κλικ εδώ)

Κατάταξη Γενική U2000 (κλικ εδώ)

Κατάταξη Γυναικών U2000 (κλικ εδώ)

Κατάταξη Γενική U2300 (κλικ εδώ)

Κατάταξη Γυναικών U2300 (κλικ εδώ)

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.