Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2021 – 7η Ημέρα

7η μέρα του  για το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 20 Οκτ 21, που συνδιοργανώνει ο τοπικός όμιλος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ. Σήμερα ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Σύνθεσης και Επίλυσης Σκακιστικών Προβλημάτων ενώ οι αγώνες συνεχίστηκαν  απρόσκοπτα για το Παγκόσμιο Ερασιτεχνών με τον 7ο Γύρο ενώ για την Ολυμπιάδα τον 6ο Γύρο λόγω της χθεσινής κενής ημέρας.

Κατενθουσιασμένοι δήλωναν οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Σύνθεσης και Επίλυσης Σκακιστικών προβλημάτων ενώ ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δήλωσε ότι η διοργάνωση άφησε όλους ευχαριστημένους και δεν υπήρξε απολύτως κανένα παράπονο. Πέρασε ένα όμορφο διάστημα εποικοδομητικά τόσο αγωνιστικά όσο και για την ομοσπονδία αλλά και με σημαντική Εθνική επιτυχία καθώς ο Νίκος Σιδηρόπουλος από την Κοζάνη κατέκτησε τον τίτλο του διεθνούς μέτρ στη λύση σκακιστικών προβλημάτων. Για την ιστορία γίνεται ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά αυτό τον τίτλο.

Στις χθεσινές αναμετρήσεις των Ροδιτών για τον 6ο γύρο ξεχώρισαν οι νίκες των Δημήτρη Λαδόπουλου(2294) επί του Oragwu Chukwunonso (2255) , Νίκου Σανδαλάκη (2226) επί του Al-Hajitri Bader (2096), του Γιάννη Αποστολάκη (1423) επί του Τούρκου Keskin Cengiz (1499)  του Αναστάσιου Ρουσάκη (1652) επί του Κωσταντίνου Γκίζη(0) , του Εμμανουήλ Κασιώτη επί του Γιώργου Παρπέρη, του Ηρακλή Πυλαρινού επί του Salem Muhsan Shuaib , του Μιχαήλ Κακά επί του Παναγιώτη Τσιμπλή,  η Καθολική Τρουμούχη (1253) επί της Μαρίας Τριβέλλα (1169) και της Εμμέλιας Μαγου (0) επί της Μουταφτσή Μάρθας(0)

Ισοπαλία έφεραν οι Αλέξανδρος Σταθάτος (1651) επί του Njoroge Martin (1959)

Ευκαιρία δόθηκε για 7η ημέρα στους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, να προβληθούν και συγκεκριμένα στη Μελισσοκομική Ρόδου, το Καφέ Ωβέρνη και Εστιατόριο Ρομέο την Ξενάκης Αυτοκίνητα, την Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και τον Οικονόμου Παναγιώτης Ο.Ε, την AtHolidays,  J&D Rent a Car, Papadimitriou & Associates, το Ράδιο Ταξί Διαγόρας, το Τρόπαιον, την Πιτσαρία Buona Sera.

Αύριο στην Ολυμπιάδα Τυφλών έχουμε τον 7ο γύρο και στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό τον 8ο, και ξεκινάνε στις 15:00 ακριβώς. Η είσοδος για θεατές είναι ελεύθερη στο  Ξενοδοχείου Rodos Palace.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.