Έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκακιού Ερασιτεχνών στη Ρόδο

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, η Ρόδος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό 245 ερασιτέχνες σκακιστές και σκακίστριες από 54 χώρες, που διαγωνίζονται σε 4 διαφορετικές κατηγορίες: U2300 (ανοιχτή κατηγορία μέχρι 2300 ΕΛΟ), U2000 (ανοιχτή κατηγορία μέχρι 2000 ΕΛΟ) , U1700 (ανοιχτή κατηγορία μέχρι 1700 ΕΛΟ) και W1700 (γυναικεία κατηγορία μέχρι 1700 ΕΛΟ) για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκακιού Ερασιτεχνών 2024, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα De Roses του Rhodos Palace 5*.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε θέματα αθλητισμού Άκη Δελαπόρτα και του Επίτιμου Προέδρου της Fide Events Commission Ozgur Solakoglu δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα των αγώνων με τον κ. Δελαπόρτα να πραγματοποιεί την εθιμοτυπική πρώτη κίνηση στην πρώτη σκακιέρα μεταξύ των FM Alejandro Castellanos Gomez – Γεωργία Γράψα.

H μεγαλύτερη αντιπροσωπεία παικτών είναι από την Ελλάδα με 41 σκακιστές και σκακίστριες και ακολουθούν η Μογγολία με 27, η Ινδία με 15, η Γερμανία με 14 και το Καζακστάν με 13. Παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα θεωρείται ερασιτεχνικό, έχει συγκεντρώσει 21 τιτλούχους παίκτες (11 FM, 4 WFM και 6 CM) με τις μάχες επί της σκακιέρας να προμηνύονται άκρως ενδιαφέρουσες και μαχητικές. Ήδη από τον πρώτο γύρο υπήρξαν αρκετά στραβοπατήματα με τα φαβορί να χάνουν ή να συμβιβάζονται με ισοπαλία.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στους συνδέσμους:
U2300, U2000, U1700, W1700

ενώ οι παρτίδες αναμεταδίδονται μέσω της πλατφόρμας Lichess στους παρακάτω συνδέσμους:
U2300, U2000, U1700, W1700

Φωτογραφίες, Περιεχόμενο και Υλικό των Πωταθλημάτων μπορείτε να βρείτε μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Σ.Ο.Ρ. «Ιππότης».
Ιστοσελίδα: http://www.ippotis.com
Facebook: https://www.facebook.com/rhodeschessevents/
Instagram: https://www.instagram.com/rhodes_chess_events/ 
TikTok:       www.tiktok.gr/@rhodes_chess_even
YouTube: https://www.youtube.com/@rhodes_chess_events

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών αποτελεί επίσημη διοργάνωση της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας  (FIDE) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* καιτον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.