34ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ – Τελετή Λήξης & Τελικά Αποτελέσματα

Oλοκληρώθηκε, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, το 34ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ, το οποίο φιλοξενήθηκε στη Ρόδο και κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο για την εξαιρετική διοργάνωση όσο και για τη ζεστή φιλοξενία των συμμετεχόντων. Σκακιστές από 17 χώρες του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας για να αναμετρηθούν σε μια σειρά από αγώνες υψηλού επιπέδου, αναδεικνύοντας τον αθλητικό και συναδελφικό χαρακτήρα του θεσμού.

Η Εθνική Ομάδα Σκακιού των Ενόπλων Δυνάμεών μας βρίσκεται, ξανά, στην κορυφή του  κατακτώντας την 1η θέση με 24 βαθμούς. O Βασιλιάς Κανούτος θα (παρα)μείνει στην Ελλάδα μέχρι το 2025.


Την ομάδα αποτέλεσαν οι: στρατιώτης  ΙΜ Δημήτριος Αλεξάκης, Λοχαγός FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Υπαστυνόμος Α IM Αναστάσιος Παυλίδης, στρατιώτης FM Πέτρος Ραχμανίδης, Υπαρχιφύλακας WIM Κατερίνα Παυλίδου, ο υποσμηναγός Ιωάννης Τετεπουλίδης με αρχηγό τον επισμηνία Κωνσταντίνο Μουρούτη.

Στιγμιότυπα από την Τελετή Λήξης

Ατομική Κατάταξη – Ανοιχτή Κατηγορία
1ος   IM Δημήτριος Αλεξάκης (Ελλάδα)
2ος   FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος (Ελλάδα)
3ος  Mateucz Tustanowski (Πολωνία)

Ομαδική Κατάταξη
1η Ελλάδα
2η Γερμανία
3η Πολωνία

Γυναικεία Κατηγορία
1η WIM Κατερίνα Παυλίδου (Ελλάδα)
2η  WGM Dana Reizniece – Ozola (Λεττονία)
3η Diana Pazariene (Λεττονία)

Βετεράνοι
1ος  Paolo Tocco (Ιταλία)
2ος David Tucker (Αγγλία)
3ος Ard Dekker (Ολλανδία)

Παίκτες Μεικτών ΝΑΤΟ
1ος  Ulrich Bohn (Γερμανία)
2ος Marco Zauer (Γερμανία)
3ος Paolo Tocco (Ιταλία)

Καλύτερη Παρτίδα
Andrew Jeselson vs Diederick Castelejn 1-0

Παράδοση αποτελεί και το Τουρνουά Μπλιτζ του ΝΑΤΟ, που διοργανώθηκε μετά το τέλος του 7ου γύρου.
1ος FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος (Ελλάδα)
2ος ΙΜ Δημήτριος Αλεξάκης (Ελλάδα)
3ος FM Patrick Emilio Aizpurua (Παναμάς)

H Διεθνής Σκακιστική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (IMCC) τίμησε τον Στρατηγό Χένριχ Στέφφερς από την Ολλανδία για την αδιάλειπτη συνεισφορά του. Το όνομα του Στρατηγού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Σκάκι στο ΝΑΤΟ, το οποίο υπηρέτησε για 20 χρόνια και από τη θέση του Προέδρου της IMCC.

Η διοργάνωση του πρωταθλήματος ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό και την ακρίβεια σε κάθε της λεπτομέρεια. Η οργανωτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από έμπειρα μέλη όπως ο Συνταγματάρχης Άγγελος Δημανούδης, ο Πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, ο ΙΟ Νίκος Καλέσης, ο εφόρος του Σ.Ο.Ρ «Ιππότης» Νίκος Βασιλάκης και ο ΙΑ Τάκης Νικολόπουλος, με βαθιά γνώση και αγάπη για το σκάκι, εργάστηκε ακούραστα για να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Από τον άψογο σχεδιασμό του προγράμματος αγώνων έως και τις άψογες συνθήκες φιλοξενίας στο Rhodos Palace 5*, η επιτροπή φρόντισε να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη των αθλητών και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Πριν σημάνει το τέλος της τελετής λήξης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από ένα εξαιρετικό διαιτητικό τιμ, αποτελούμενο από καταξιωμένους διαιτητές διεθνούς επιπέδου – επικεφαλής διαιτητής ο ΙΑ Τάκης Νικολόπουλος, βοηθός επικεφαλής ο Υπαστυνόμος Β Σπύρος Νταλαμπίρας, ο υπεύθυνος Live IA Κλέωνας Μπάλλας, ο Fairplay Officer IA Μιχάλης Κεραμιώτης, οι FA Σπύρος Καραμποΐκης και Νίκος Βασιλάκης και οι Εθνικοί Διαιτητές Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος και Ευθύμης Παπαδόπουλος – που εγγυήθηκαν την ορθή εφαρμογή των κανονισμών και τη διασφάλιση της ακεραιότητας των αγώνων. Η εμπειρία και η αντικειμενικότητά τους διασφάλισαν την ισότητα και τον σεβασμό σε κάθε αγωνιστική παρτίδα, επιτρέποντας στους παίκτες να αφοσιωθούν πλήρως στο παιχνίδι τους.

Το 34ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ ανέδειξε την Ρόδο ως έναν δυναμικό προορισμό για σκακιστικές διοργανώσεις, προάγοντας το άθλημα και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες. Aποτελεί διοργάνωση της γραμματείας του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) και της Διεθνούς Στρατιωτικής Σκακιστικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (IMCC) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* καιτον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.