34ο Πρωτάθλημα Σκακιού ΝΑΤΟ – 5ος και 6ος γύρος

Αύριο, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 8.00, θα παιχθεί ο 7ος και τελευταίος γύρος του 34ου Σκακιστικού Πρωταθλήματος των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Μετά τους δυο γύρους που παίχθηκαν σήμερα (5ος και 6ος) είναι πολύ πιθανό το αυριανό βάθρο να καταληφθεί πλήρως από παίκτες της Ελληνικής ομάδας. Τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση, με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες: Πέτρος Ραχμανίδης, Δημήτρης Αλεξάκης και Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος ενώ ακολουθούν με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες οι Robert Stein, Αναστάσιος Παυλίδης και Mateucz Tustanowski.

Σε ομαδικό επίπεδο, η Ελλάδα χρειάζεται μισό επιπλέον βαθμό για να εξασφαλίσει την 1η θέση ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις επόμενες δυο θέσεις του βάθρου. Μετά τον 6ο γύρο στη 2η θέση βρίσκεται η Πολωνία με 18 βαθμούς και στην 3η η Γερμανία με 17 βαθμούς.
Σε ομαδικό επίπεδο, η Ελλάδα χρειάζεται μισό επιπλέον βαθμό για να εξασφαλίσει την 1η θέση ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις επόμενες δυο θέσεις του βάθρου. Μετά τον 6ο γύρο στη 2η θέση βρίσκεται η Πολωνία με 18 βαθμούς και στην 3η η Γερμανία με 17 βαθμούς.

Για την ιστορία, η 1η συμμετοχή της Ελλάδας σε Πρωτάθλημα του ΝΑΤΟ ήταν το 2017 στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας με τον ΙΜ Αναστάσιο Παυλίδη να κατακτά το χάλκινο σε ατομικό επίπεδο  και η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 4η θέση (Αναστάσιος Παυλίδης, Θωμάς Μίχος, Κατερίνα Παυλίδου και Ανδρέας Νικομάνης.

Το 2018 στο Τέξας των ΗΠΑ, ο Αναστάσιος Παυλίδης κατακτά το χρυσό και η Ελλάδα το χάλκινο (Αναστάσιος Παυλίδης, Κατερίνα Παυλίδου, Κωνσταντίνος Μουρούτης και Ανδρέας Νικομάνης).
Το 2019 στο Βερολίνο, η ομάδα ήρθε 3η σε ομαδικό επίπεδο (Αναστάσιος Παυλίδης, Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Κατερίνα Παυλίδου και Ανδρέας Νικομάνης).
Η επόμενη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 2021 στο Βέλγιο (λόγω της επιδημίας κόβιντ το 2020) και η Ελλάδα επέστρεψε με ασημένιο μετάλλιο (Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Αναστάσιος Παυλίδης, Ανδρέας Νικομάνης και Κατερίνα Παυλίδου).
Στο Ταρτού της Εσθονίας το 2022 η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή της κάνοντας το νταμπλ, σε ομαδικό (Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Αναστάσιος Παυλίδης, Κατερίνα Παυλίδου και Ανδρέας Νικομάνης) και ατομικό επίπεδο, όπου ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος κατέκτησε το χρυσό και ο Αναστάσιος Παυλίδης το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν και η πρώτη φορά που ο Βασιλιάς Κανούτος “επισκέφθηκε” την Ελλάδα.

Στο Πορτορόζ της Σλοβενίας το 2023, η ομάδα (Αναστάσιος Παυλίδης, Ιωάννης Τετεπουλίδης, Κωνσταντίνος Μουρούτης και Κατερίνα Παυλίδου) κατατάχθηκε δεύτερη και ο Αναστάσιος Παυλίδης ήταν στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Υπομονή και σε λιγότερο από ένα 24ωρο θα δούμε αν ξεπεραστεί η απόδοση του 2022!

Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ -> Results/ Standings NATO CC

Οι παρτίδες του μεταδίδονται μέσω της πλατφόρμας Lichess.org και μπορείτε να παρακολουθήσετε τον 5ο γύρο πατώντας εδώ -> Lichess Online Games – R5 και τον 6ο γύρο πατώντας εδώ -> Lichess Online Games – R6

Το 34o Πρωτάθλημα Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ αποτελεί διοργάνωση της γραμματείας του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) και της Διεθνούς Στρατιωτικής Σκακιστικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (IMCC) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* καιτον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.