34ο Πρωτάθλημα Σκακιού ΝΑΤΟ – 4ος γύρος

Το τέλος του 4ου γύρου του 34ου Πρωταθλήματος Σκακιού του ΝΑΤΟ βρίσκει δυο Έλληνες στην κορυφή: τον ΙΜ Δημήτρη Αλεξάκη (2504 ΕΛΟ) και τον FM Πέτρο Ραχμανίδη (2219 ΕΛΟ) με απόλυτο αριθμό νικών σε ισάριθμες παρτίδες (4 στα 4). Υπενθυμίζουμε πως, βάσει των κανονισμών οι δυο παίκτες, επειδή ανήκουν στην ίδια ομάδα, δεν θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον.

Οι σημερινές φωτογραφίες τιμούν την ασπρόμαυρη φύση του σκακιού και παίρνουν χρώμα από τις αντιδράσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις των παικτών.

Στις θέσεις 3-8 ακολουθεί εξαπλή ισοβαθμία με 3,5 βαθμούς σε 4 αγώνες: FM Robert Stein, FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, FM Finn Pedersen, Andrew Jeselson, WGM Dana Reizniece – Ozola, Patryk Michalowski.

O FM Stein πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας τον IM Τάσο Παυλίδη ενώ ο FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με τριπλή επανάληψη από την WGM Dana Riezniece – Ozola στην πίεση χρόνου της αντιπάλου του.

Σε ομαδικό επίπεδο, υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις με την Ελλάδα μόνο να παραμένει στην 1η θέση με 14,5 βαθμούς, στην 2η -3η θέση να ισοβαθμούν οι ΗΠΑ με την Πολωνία με 12,5 βαθμούς.

Ακολουθεί η νίκη του ΙΜ Δημήτρη Αλεξάκη επί του Παναμέζου FM Patrick Emilio Aizpurua.

Ποια νικητήρια κίνηση δεν βρήκε ο FM Mark Helbig ενάντια του Patryk Michalowski;

Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ -> Results/ Standings NATO CC

Οι παρτίδες του μεταδίδονται μέσω της πλατφόρμας Lichess.org και μπορείτε να παρακολουθήσετε τον 4ο γύρο πατώντας εδώ -> Lichess Online Games – R4

Το 34o Πρωτάθλημα Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ αποτελεί διοργάνωση της γραμματείας του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) και της Διεθνούς Στρατιωτικής Σκακιστικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (IMCC) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* καιτον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.