34ο Πρωτάθλημα Σκακιού ΝΑΤΟ – 2ος & 3ος γύρος

Η Τρίτη επιφύλασσε ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες στο 34ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ λόγω του διπλού γύρου. Ο 2ος γύρος ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και ακολούθησε ο 3ος στις 14.00 το μεσημέρι.

Οι ανατροπές των σημερινών γύρων προμηνύουν σίγουρα ένα άκρως ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις είναι πως στο τοπ 8 της τελικής κατάταξης μετά τον 3ο γύρο  έχουμε 4 ελληνικές παρουσίες με 3 νίκες σε ισάριθμες παρτίδες  (Ραχμανίδης, Αλεξάκης, Παπασημακόπουλος, Παυλίδης) ενώ η Κατερίνα Παυλίδου (Elo 2153) έκανε ισοπαλία με τον περσινό Πρωταθλητή, τον Γερμανό FM Robert Stein (Elo 2409).

Με απόλυτο σερί νικών παραμένει και η Λεττονή WGM Dana Reizniece – Ozola, η οποία ισοβαθμεί με τους 4 Έλληνες αλλά και τους Patrick Emilio Aizpurua (Παναμάς) και Hans – Christoph Andersen (Γερμανία) στην 1η θέση.

Σε ομαδικό επίπεδο στην 1η θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 12 βαθμούς, 2η η Γερμανία με 10,5 βαθμούς και 3η η Λεττονία με 9,5 βαθμούς.

Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ -> Results/ Standings NATO CC

Οι παρτίδες του μεταδίδονται μέσω της πλατφόρμας Lichess.org και μπορείτε να παρακολουθήσετε τον 2ο γύρο πατώντας εδώ -> Lichess Online Games – R2 & τον 3ο πατώντας εδώ -> Lichess Online Games – R3

Ένα λάθος του Φιλανδού FM Alexander Flaata στο άνοιγμα ήταν αρκετό για τον Πέτρο Ραχμανίδη ώστε να μην αφήσει περιθώρια του αντιπάλου του και να σημειώσει την 3η του νίκη που τον φέρνει στην 1η θέση της κατάταξης.

Το 34o Πρωτάθλημα Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ αποτελεί διοργάνωση της γραμματείας του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) και της Διεθνούς Στρατιωτικής Σκακιστικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (IMCC) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμου Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* καιτον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.