Σε λιγότερο από 12 ώρες η έναρξη του 34ου Πρωταθλήματος Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ στην Ρόδο

Όλα έτοιμα για να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα του 34ου Πρωταθλήματος Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ, μια διοργάνωση της γραμματείας ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) και της Διεθνούς Στρατιωτικής Σκακιστικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (IMCC) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμου Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), που θα λάβει χώρα από τις 20 έως και τις 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα Athena του ξενοδοχείου Rhodos Palace Hotel 5*.

117 αθλητές από 17 χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ έχουν, ήδη, καταφτάσει στην πανέμορφη Ρόδο για να λάβουν μέρος. Με 12 παίκτες συμμετέχουν Αγγλία και Ολλανδία (οι μεγαλύτερες αποστολές) ενώ ακολουθούν ΗΠΑ και Καναδάς (11 συμμετοχές), Γερμανία (9 συμμετοχές), Ιταλία και Πολωνία (8 συμμετοχές), Ελλάδα και Λεττονία (7 συμμετοχές), Λιθουανία (6 συμμετοχές), Βέλγιο και Δανία (5 συμμετοχές), Εσθονία, Ρουμανία και Σλοβενία (4 συμμετοχές), Λουξεμβούργο, (2 συμμετοχές), Νορβηγία και Παναμάς (1 συμμετοχή).

Πέρα από τις επίσημες συμμετοχές, λαμβάνει μέρος ένας παίκτης στην ομάδα των Life Time Members (LTM) από την Τουρκία (ως ανεξάρτητος – χωρίς την επίσημη υποστήριξη της χώρας του).

Το πρόγραμμα αγώνων είναι αρκετά απαιτητικό με τους παίκτες να καλούνται να παίξουν δυο διπλούς γύρους στις 22 και 24 του Οκτώβρη και να ολοκληρώσουν 7 γύρους μέσα σε 7 μέρες.

Μπορεί η παρουσία των γυναικών να μοιάζει μικρή (6 στο σύνολο) δεν παύει, όμως, να απαρτίζεται από ισχυρές σκακίστριες.

Η πολυπρωταθλήτρια Λεττονίας WGM Dana Reizniece – Ozola βρίσκεται στο Νο8 της αρχικής κατάταξης ενώ η δική μας WIM Κατερίνα Παυλίδου στο Νο12.  

Φαβορί, σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, είναι η ελληνική ομάδα ( η Ελλάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2022 ) με τους:
IM Δημήτριο Αλεξάκη (2504)
FM Αλέξανδρο Παπασημακόπουλο (2372)
IM Αναστάσιο Ραχμανίδη (2279)FM Πέτρο Ραχμανίδη (2219)
WIM Αικατερίνη Παυλίδου (2153)
Ιωάννη Τετεπουλίδη (2100)

Αρχηγός: Κωνσταντίνος Μουρούτης

Για να δείτε τις τελικές λίστες συμμετοχών πατήστε εδώ-> https://chess-results.com/tnr1037162.aspx?lan=1

Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στις 10.00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ ο 1ος γύρος θα ξεκινήσει στις 14.00.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα σκακιστικά νέα της Ρόδου ακολουθήστε τα κοινωνικά δίκτυα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης»:
Facebook: https://www.facebook.com/rhodeschessevents/
Instagram: https://www.instagram.com/rhodes_chess_events/
TikTok: https://www.tiktok.com/@user57594571621810
YouTube: https://www.youtube.com/@rhodes_chess_events

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.