Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

Τα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα Νέων 2024 ολοκληρώθηκαν χθες στη Ρόδο, Ελλάδα. Με τη συμμετοχή 58 ομάδων από 16 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, η διοργάνωση κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχής. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “Ιππότης” και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η τελετή λήξης της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο χώρο των αγώνων με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ECU, Θεόδωρου Τσορμπατζόγλου, της Αντιπροέδρου της ECU, Eva Repkova, μέλους του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της FIDE και της Προέδρου της Τουρκικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Gulkiz Tulay, και άλλων διακεκριμένων προσκεκλημένων.

Τελετή Λήξης (Photo: Jim Laga)



Την έναρξη έδωσε το ροδίτικο μουσικό ντουέτο “Pure Duet” με διαχρονικές μελωδικές επιτυχίες ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκε ένα βίντεο ποτ-πουρί από τον Δημήτρη Λάγγα, με τις καλύτερες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια των πρωταθλημάτων.
Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο



Ένα ξεχωριστό βραβείο Ευγενούς Άμιλλας για την εξαιρετική του αθλητική συμπεριφορά δόθηκε στον αθλητή της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» Θεόδωρο Παττακά.

Ο Θεόδωρος Τζορμπατζόγλου – Γενικός Γραμματέας της ECU (Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ένωση)- βραβεύει τον αθλητή Θεόδωρο Παττακά. (Photo: Jim Laga)

Τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: Κ12 και Κ18, που αντίστοιχα χωρίστηκαν σε δυο ξεχωριστές κατηγορίες: ανοιχτή και κοριτσιών, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων για κάθε ένα από τα 4 σε σύνολο πρωταθλήματα.

Η ομάδα της Ισραήλ, η οποία ήταν και το Νο1 της αρχικής κατάταξης, θριάμβευσε στην κατηγορία Κ18 με 12 βαθμούς. Η Αρμενία κατέκτησε το αργυρό με 11 βαθμούς, ενώ η Πολωνία κέρδισε το χάλκινο με 10 βαθμούς αγώνα.

Ισραήλ, Αρμενία και Πολωνία είναι οι νικήτριες ομάδες της Ανοιχτής Κατηγορίας μέχρι 18 ετών. (Photo: Jim Laga)

Η Πολωνία αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία Κοριτσιών Κ18 με 12 βαθμούς. Ήταν έναν βαθμό μπροστά από την Ισραήλ Μπλε, που κέρδισε το αργυρό με 11 βαθμούς αγώνα και η Γερμανία Ι κατέκτησε το χάλκινο με 10 βαθμούς.

Πολωνία, Ισραήλ και Γερμανία Ι είναι η τριάδα της κορυφής στα Κορίτσια μέχρι 18 ετών. (Photo: Jim Laga)

Η Πολωνία ήταν επίσης νικήτρια στην κατηγορία Κ12, σημειώνοντας το τέλειο σκορ των 14 βαθμών (7 νίκες σε 7 αγώνες)! Ακολούθησε η Τουρκία με 12 βαθμούς και η Ρουμανία κέρδισε το χάλκινο με 9 βαθμούς.

Η Τουρκία κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία Κοριτσιών Κ12, χάρη στα καλύτερα κριτήρια ισοβαθμίας από την ομάδα της Πολωνίας, καθώς ισοβάθμησαν με 11 βαθμούς. Η Πολωνία τερμάτισε δεύτερη, και η Γερμανία ήρθε τρίτη με 10 βαθμούς.


Στα ομαδικά πρωταθλήματα υπάρχουν οι βραβευθείσες «Absolute» κατηγορίες. Οι καλύτερες ομάδες (συνδυασμένα αποτελέσματα κοριτσιών και ανοιχτής κατηγορίας ανά ηλικία) στην κατηγορία Κ12 ήταν η Πολωνία με 25 βαθμούς αγώνα, η Τουρκία με 23 βαθμούς αγώνα και η Ρουμανία με 18 βαθμούς αγώνα και καλύτερα κριτήρια ισοβαθμίας από τη Γερμανία που είχε το ίδιο σκορ.

Absolute νικητές της ηλικιακής κατηγορίας μέχρι 12 ετών: Πολωνία, Τουρκία και Ρουμανία (Photo: Jim Laga)


Οι καλύτερες ομάδες (συνδυασμένα αποτελέσματα κοριτσιών και ανοιχτής κατηγορίας) στην ηλικιακή κατηγορία Κ18 ήταν το Ισραήλ με 23 βαθμούς αγώνα, η Πολωνία με 22 βαθμούς αγώνα και η Ρουμανία με 18 βαθμούς αγώνα.

Absolute νικητές της ηλικιακής κατηγορίας μέχρι 18 ετών: Ισραήλ, Πολωνία, Ρουμανία.

Οι βραβεύσεις που περίμεναν όλοι είχαν να κάνουν με την καλύτερη ατομική απόδοση ανά σκακιέρα! Στις ανοιχτές κατηγορίες έπαιξαν 4 σκακιέρες και στις κατηγορίες των κοριτσιών 2. Συνολικά, βραβεύθηκαν

Οι ΜVP ανά σκακιέρα είναι:

1η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ18:
1. GM Emin Ohanyan (Αρμενία)
2. IM Adar Tarhan (Τουρκία)
3. IM Jan Klimkowski (Πολωνία)

2η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ18:
1. IM Yahli Sokolovsky (Ισραήλ)
2. FM Arda Camlar (Τουρκία)
3. Laurenz Borrmann (Αυστρία)

3η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ18:
1. FM Pawel Sowinski (Πολωνία)
2. FM Felix-Antonio Ilinca (Ρουμανία)
3. FM Lukas Dotzer (Αυστρία)

4η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ18:
1. FM Krzysztof Raczek (Πολωνία)
2. Johannes Von Mettenheim (Γερμανία)
3. FM Peter Balint (Αυστρία)

Σκακιέρα Αναπληρωματικών Κ18 (αναπληρωματικός παίκτης):
1. FM Benik Agasarov (Αρμενία)
2. IM Elie Milikow (Ισραήλ)
3. FM Robert Ernst (Αυστρία)

1η Σκακιέρα Κοριτσιών Κ18:
1. WFM Martyna Starosta (Πολωνία)
2. WFM Noga Orian (Ισραήλ)
3. WFM Anastasiia Hnatyshyn (Ουκρανία)

2η Σκακιέρα Κοριτσιών Κ18:
1. Katerina Braeutigam (Γερμανία)
2. WFM Sofiia Tashkinova (Ισραήλ Μπλε)
3. Tamila Trunz (Γερμανία II)

1η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ12:
1. CM Baver Yilmaz (Τουρκία)
2. Andrei Negrean (Ρουμανία)
3. Andriy Diachek (Πολωνία)

2η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ12:
1. Wiktor Golis (Πολωνία)
2. Vlad Petroff (Ρουμανία)
3. CM Sarp Sahin (Τουρκία)

3η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ12:
1. Antoni Radzimski (Πολωνία)
2. Mehmet Alper Celebi (Τουρκία)
3. Paul David Peglau (Γερμανία)

4η Σκακιέρα Ανοιχτή Κ12:
1. Adam Gibala (Πολωνία)
2. Christodoulos Daniil (Κύπρος)
3. Lucas Rusu (Ρουμανία)

Σκακιέρα Αναπληρωματικών Κ12:
1. Andras Ilko-Toth (Ουγγαρία)
2. Ilay Chalopoviz (Ισραήλ Ραμάτ Γκαν)

1η Σκακιέρα Κοριτσιών Κ12:
1. Tuana Abak (Τουρκία)
2. Varvara Matskevich (Πολωνία)
3. Sara Maria Sunea (Ρουμανία)

2η Σκακιέρα Κοριτσιών Κ12:
1. Anna Hangyal (Ουγγαρία)
2. Alicia Kovalskyy (Γερμανία)
3. Kaja Rzadkowska (Πολωνία)

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της  Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.