7ος γύρος, η πορεία για το βάθρο



Κάθε διεθνής διοργάνωση έχει τους αφανείς ήρωες που φροντίζουν ώστε όλα να κυλούν ομαλά χωρίς προβλήματα και άγχος. Στα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα Νέων 2024 η οργανωτική επιτροπή, το διαιτητικό τιμ αλλά και η ομάδα του Anticheating συνεργάστηκαν τέλεια και έφεραν εις πέρας το απαιτητικό τους έργο.

Η dream team των αγώνων φρόντισε ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς προβλήματα (Kαθιστοί: Μαρία Ρομπάκη (διαιτήτρια), ΙΑ Κλέων Μπάλλας (υπεύθυνος live μεταδόσεων), ΙΑ Μάκης Γεροντόπουλος (βοηθός επικεφαλής & υπεύθυνος κληρώσεων), ΙΑ Alon Shulman (επικεφαλής διαιτητής), Νίκος Καλέσης (διοργανωτής), ΙΑ Ανδρέας Κοντοκάνης (επικεφαλής Anticheating), Μαριάννα Στεφανίδη (διαιτήτρια), Ήρα Λουτσιού (anticheating) – Όρθιοι: ΙΑ Dominique Devrieux (διαιτητής), FA Νίκος Βασιλάκης (διαιτητής), FA Σπύρος Καραμποΐκης (διαιτητής), Παπαδόπουλος Ευθύμης (διαιτητής), Βάσω Τσουμάνη(anticheating), FA Κώστας Διαμάντης (διαιτητής), Ιωάννα Βολονάκη (anticheating), Μαρίκα Στασινοπούλου (anticheating), Κώστας Ρηγόπουλος (διαιτητής), Valentin Paunescu (διαιτητής).

Στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 18 ετών Ισραήλ και Αρμενία επικράτησαν των Ουκρανία και Αυστρία, βάζοντάς τους φρένο στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο. Η Πολωνία κέρδισε την Σλοβενία και κάπως έτσι έκλεισε η τριάδα της κορυφής.

Η Αρμενία έκοψε τη φόρα των Αυστριακών για μια θέση στο βάθρο.


Η Πολωνία στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 18 ετών πέρασε τον σκόπελο της Ρουμανίας, αποκλείοντάς την από τα μετάλλια όπως ακριβώς και το Ισραήλ με την Ουκρανία. Η Γερμανία Ι επανήλθε νικώντας την Γερμανία ΙΙΙ διαμορφώνοντας την αρχική τριάδα.

Γερμανικός “εμφύλιος” για την 3η θέση στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 18 χρονών.



Τίποτα δεν άλλαξε από χθες στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών, η οποία είχε και τις λιγότερες ανατροπές κατά τη διάρκεια όλου του πρωταθλήματος. Η κορυφή έκλεισε με τις Πολωνία, Τουρκία και Ρουμανία να παραμένουν ασάλευτες στις θέσεις τους.

Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά η ανατροπή ήρθε στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 12 ετών όπου τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου έφεραν τα «πάνω κάτω» κυριολεκτικά. Η Πολωνία σάρωσε την πρωτοπόρο Γερμανία με 2-0 και η Ουκρανία κέρδισε τη Ρουμανία, η οποία δεν μπόρεσε να επανέλθει μετά την ήττα του 6ου γύρου. Τα απροσδόκητα αποτελέσματα επανέφεραν την Τουρκία στην 1η θέση, μετά την νίκη τους επί της ομάδας Α του Ιππότη.

Η ήττα στον 6ο γύρο στοίχισε στις Ρουμάνες, οι οποίες έχασαν και από την Ουκρανία.


Για να δείτε αποτελέσματα και κληρώσεις πατήστε εδώ-> https://chess-results.com/tnr941839.aspx?lan=1


Με σχετικά γρήγορη ισοπαλία έληξε το ματς του GM Βασίλη Κοτρωνιά ενάντια στην GM Antoaneta Stefanova, το οποίο σε συνδυασμό με την νίκη του GM Grzegorz Nasuta επί του FM Αλέξανδρου Παπασημακόπουλου έφερε τους δυο GMs σε ισοβαθμία με 5 βαθμούς στην 1η θέση ενώ έξι παίκτες ακολουθούν κατά πόδας με 4,5 βαθμούς (GM Antoaneta Stefanova, Luka Budisavljevic, FM Florian Mostbauer, FM Δημήτρης Λαδόπουλος, Mario Hofstadler & CM Νίκος Σανδαλάκης) στο «7ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού – Summer Cup 2024». Αξιοσημείωτη η ήττα του IM Giorgi Sibashvili από τον FM Florian Mostbauer.

Ο Βασίλης Κοτρωνιάς ισοβαθμεί στην 1η θέση με τον GM Grzegorz Nasuta (Photo: Jim Laga)

Η GM Antoaneta Stefanova, μετά και τον 6ο γύρο ηγείται της γυναικείας κατηγορίας με την WFM Ζέττα Γράψα να βρίσκεται στην 2η θέση και τις WFM Wafia Darwish Al Maamari & Amit Baruch να ισοβαθμούν με 3 βαθμούς στις θέσεις 3-4.

H Amit Baruch ισοβαθμεί με την WFM Wafia Darwish Al Maamari στην 3η θέση της γυναικείας κατηγορίας.



Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της  Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά «Summer Cup 2024» έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.