Στα ασπρόμαυρα ντύθηκε το Βασίλειο των Ιπποτών της Ρόδου!

Στα ασπρόμαυρα ντύθηκε το Βασίλειο των Ιπποτών της Ρόδου!

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην ανοιχτή κατηγορίας μέχρι 18 ετών μετά την νίκη της Πολωνίας επί της Αρμενίας με 3 – 1. Το Ισραήλ επικράτησε της Γερμανίας, η Σλοβενία κέρδισε την Τουρκία και η Αυστρία κέρδισε την Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 14χρονο παιδί – θαύμα της Ρουμανίας FM Henry Edward Tudor βρίσκεται σε πολύ κακή φόρμα, συγκριτικά με τα αποτελέσματα που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία δυο χρόνια και δεν έχει καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα του.
Η κατάταξή μετά τον 5ο γύρο διαμορφώνεται ως εξής για την ανοιχτή κατηγορία των 18: 1η – 2η θέσης Πολωνία, Ισραήλ (8 βαθμοί), 3η θέση – 4η θέση Αρμενία, Σλοβενία (7 βαθμοί).

Ένα χαμόγελο χρωματίζει την κάθε στιγμή.


Ανακατατάξεις στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 18 ετών μετά τον 5ο γύρο με την Πολωνία να νικά την Ουκρανία με 2-0, η Ρουμανία να νικά, επίσης, την κατά πολύ ισχυρότερη Γερμανία Ι με 2-0 και το Ισραήλ να επικρατεί της Γερμανίας ΙΙΙ με αποτέλεσμα να αλλάξει η τριάδα της κορυφής και να διαμορφώνεται ως εξής: 1η θέση Πολωνία (8 βαθμοί), 2η – 5η θέση Ισραήλ-Μπλε, Ρουμανία, Γερμανία ΙΙ (7 βαθμούς).

 
Στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών Πολωνία και Τουρκία συνεχίζουν ακάθεκτες, αυξάνοντας την διαφορά από την 3η θέση μετά το στραβοπάτημα της Ρουμανίας ενάντια στην Τουρκία. Με την νίκη του Ισραήλ επί της Ουκρανίας η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: 1η θέση Πολωνία (10 βαθμοί – η μοναδική ομάδα με 5 στα 5), 2η θέση Τουρκία (8 βαθμοί) και στην 3η θέση ισοβαθμούν 5 ομάδες (Ισραήλ, Ρουμανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία) με 6 βαθμούς.

Η ομάδα του Βελγίου στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών διαθέτει και κορίτσι στο ρόστερ της, τη Yesenia Lukin στην 2η σκακιέρα.

Σε μάχη μέχρι τελικής πτώσης εξελίχθηκε το ματς Ρουμανία – Τουρκία, το οποίο διήρκεσε 5 ώρες και 30 λεπτά ενώ παίχτηκαν συνολικά 242 κινήσεις και στις δυο παρτίδες. Η ισοπάλια μεταξύ Neris Hatuk και Ema Cretescu συμφωνήθηκε μετά το αίτημα για 50 κινήσεις (χωρίς πάρσιμο ή σπρώξιμο πιονιού) αν και στην παρτίδα υπήρξαν 9 διαφορετικές τετραπλές επαναλήψεις στις οποίες, βέβαια, δεν μπορεί να παρέμβει ο διαιτητής (πρέπει να είναι πενταπλή) άνευ αιτήματος της παίκτριας.

Με την νίκη της η Ρουμανία εκθρόνισε την Τουρκία από την 1η θέση και η βαθμολογία μετά τον 5ο γύρο διαμορφώνεται ως εξής: 1η θέση Ρουμανία (9 βαθμοί), 2η θέση Γερμανία (8 βαθμοί), 3η-4η θέση Τουρκία & Πολωνία (7 βαθμοί).

Η Sara Maria Sunea, 1η σκακιέρα της Ρουμανίας στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 12 ετών, κατάφερε να λυγίσει την αήττητη μέχρι τώρα Tuana Abak στην 144η κίνηση. (Photo: Jim Laga)


Για να δείτε αποτελέσματα και κληρώσεις πατήστε εδώ-> https://chess-results.com/tnr941839.aspx?lan=1

Η Μυρτώ Κορινιώτη συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία με μια ισοπαλία ενάντια στην ισχυρότατη Γερμανίδα Alicia Kovalskyy (elo 1762) και είναι η πρώτη σε βαθμολογία μεταξύ όλων των παικτών της ελληνικής αντιπροσωπείας με 4,5 βαθμούς σε 6 αγώνες και ακολουθεί ο Ροδόλφος Σταματίου με 4 στα 6.

Να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλα μας τα παιδιά.


Για να δείτε τα μέλη της ελληνικής αποστολής πατήστε εδώ: https://chess-results.com/tnr941866.aspx?lan=1&art=25&fedb=GRE&turdet=YES&flag=30


Ελληνικό χρώμα αποκτά η κορυφή μετά την ολοκλήρωση του 4ου γύρου στο «7ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού – Summer Cup 2024». Στην 1η θέση βρίσκεται ο FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος μετά την νίκη του επί του Γεωργιανού IM Giorgi Sibashvili και ακολουθεί με 3,5 βαθμούς (μετά από ισοπαλία με τον Σέρβο GM Luka Budisavljevic) o Πολυπρωταθλήτης Βασίλης Κοτρωνιάς. Στην 3η θέση ισοβαθμούν 12 άτομα και ο 5ος γύρος καλείται να ξεδιαλύνει τα πράγματα.

Ο FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος βρίσκεται σε απόσταση μισού πόντου από τους υπόλοιπους με 4 στα 4.(Photo: Jim Laga)


Στην  γυναικεία κατηγορία η GM Antoaneta Stefanova βρίσκεται στην 1η θέση με 3 βαθμούς και ακολουθεί η WFM Ζέττα Γράψα με 2,5 βαθμούς και οι WFM Wafia Darwish Al Maamari, Amit Baruch και Bozhena Dobrovolska – Rakhnina  με 2 βαθμούς.

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της  Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά «Summer Cup 2024» έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.