Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2024 Μέρα 1η

Η αίθουσα Jupiter του ξενοδοχείου Rhodos Palace Hotel 5* γέμισε χρώματα και χαμογελαστά πρόσωπα νέων σκακιστών και σκακιστριών από 16 διαφορετικές χώρες, με αφορμή τα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα Νέων, τα οποία παίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Ανοιχτή ( με επιλογή κάτω των 12 ετών ή  κάτω των 18 ετών) και Κοριτσιών ( με επιλογή κάτω των 12 ετών ή  κάτω των 18 ετών) στο νησί της Ρόδου.

Εικόνα 1: O επικεφαλής διαιτητής IA Alon Shulman κυρήσσει την έναρξη των Πρωταθλημάτων. (Photo: Jim Laga)

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Επικεφαλής Διαιτητή, κύριο IA Alon Shulman, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, τους αρχηγούς των ομάδων αλλά και τους παραβρισκόμενους γονείς και συνοδούς. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ένωσης (ECU), κύριο Θεόδωρο Τζορμπατζόγλου και ο καθιερωμένος ύμνος της ECU που σηματοδοτεί την αρχή κάθε διοργάνωσής της.

Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της ASEAN Chess Academy, κύριος Ignatius Leong, τελώντας και την εθιμοτυπική πρώτη κίνηση στην 1η σκακιέρα στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 12 ετών. Στην αντίστοιχη ανοιχτή κατηγορία μέχρι 18 ετών η πρώτη κίνηση παίχθηκε από τον κύριο Τζορμπατζόγλου.

Εικόνα 2: Ο Θεόδωρος Τσορμπατζόγλου κάνει την πρώτη κίνηση για τον IM Eytan Rozen (ISR) στην Ανοιχτή κατηγορία -18. Ο Ignatius Leong κάνει την πρώτη κίνηση για την Aida Paunescu (CYP) στην κατηγορία Κορίτσια -12. (Photo: Jim Laga)

Ο 1ος γύρος κύλησε χωρίς ανατροπές με όλες τις φαβορί ομάδες να επικρατούν. Μοναδική εξαίρεση η ισοπαλία της Σλοβενίας με το Ισραήλ στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 18 ετών, όπου η Ισραηλινή Mica Bar Ingel (elo 1792) κέρδισε την WFM Vesna Mihelic (elo 2151).


Για να δείτε αποτελέσματα και κληρώσεις πατήστε εδώ-> https://chess-results.com/tnr941839.aspx?lan=1

H Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης» με δέκα (!) ομάδες (6 στις ανοιχτές κατηγορίες και 4 στις κοριτσιών). 34 παιδιά από την Ρόδο και Αιγαίο (Λέρος, Κάλυμνος, Κως) έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα άκρως ανταγωνιστικά πρωταθλήματα που εντάσσονται στο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2024.

Να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλα μας παιδιά.

Εικόνα 4: Μαριάννα και Δέσποινα Λαμπριανού στην κατηγορία κορίτσια -12.


Για να δείτε τα μέλη της ελληνικής αποστολής πατήστε εδώ: https://chess-results.com/tnr941866.aspx?lan=1&art=25&fedb=GRE&turdet=YES&flag=30

Όλα έτοιμα και για το 7ο Διεθνές Τουρνουά «Summer Cup» 2024, που θα διαρκέσει έως και την 1η του Ιούλη και στο οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι σκακιστές και σκακίστριες. Πρώτος στην αρχική κατάταξη είναι ο Πολωνός GM Grzegorz Nasuta ενώ δήλωσαν συμμετοχή η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών 2004 GM Antoaneta Stefanova και ο Πολυπρωταθλητής Ελλάδας GM Βασίλης Κοτρωνιάς.

Δείτε εδώ τις συμμετοχές -> https://chess-results.com/tnr960068.aspx?lan=1

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της  Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά «Summer Cup 2024» έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αδιάκοπη στήριξή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ & τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE Hotel 5* και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ  ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J@D Rent a Car, At Holidays, το Λογιστικό Γραφείο «Παπαδημητρίου & Συνεργάτες», Ηλεκτροδομή Α.Ε.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.