Σταμάτης Δρακουλάκης

Καλό παράδεισο κ. Σταμάτη !!!

Ένας αγνός άνθρωπος, εξαιρετικός σκακιστής…

Μας στάθηκες σαν πατέρας στην αρχή της προσπάθειας του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ” από το 2007.

Λάτρης του σκακιού με αγνή προσέγγιση προσφοράς, αγκάλιασες την προσπάθεια και στήριξες με όλη σου την δύναμη, την προώθησή του μέχρι και την στιγμή που κλονίστηκε η υγεία σου. Αλησμόνητος να είσαι !!!

Πάντα θα σε θυμόμαστε αεικίνητο, με το αγνό χαμόγελό σου και τα μικρά αλλά σημαντικά “δώρα” που κάθε φορά χάριζες απλόχερα σε μικρούς και μεγάλους στο εντευκτήριο της αίθουσας του ΔΟΝΑ στην Διαγοριδών 1.

Ο πρώτος μας “χορηγός” που έβαλες τη βάση στην υποδομή του ομίλου, με την αγορά του προτζέκτορα, του εκτυπωτή και του υπολογιστή για τα μαθήματα. Με τα μαθήματα που έκανες αφιλοκερδώς στα παιδιά. Με το παρόν κάθε Σάββατο…

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς σου ! Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και ελπίζουμε να σε κάνουμε να χαμογελάς από εκεί ψηλά και να μας καμαρώνεις…😢 Καλές παρτίδες και καλή αντάμωση !

Ο Πρόεδρός μας Σταμάτης Καράβας θυμάται…

“Ο Σταμάτης ήταν από τους πιο παλιούς σκακιστές του νησιού Είχε έρθει από την Αθήνα για να δουλέψει στην εστίαση , για πολλά χρόνια ήταν στο Grand Hotel. Αγαπούσε παρά πολύ το σκάκι !!

Όταν ζούσε στην Αθήνα σύχναζε στο εντευκτήριο της Ηλιούπολης.

Τον θυμάμαι όταν ήμουν μικρός , να συμμετέχει στις σκακιστικές εκδηλώσεις του ΡΟΑ από τα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα , αλλά και στις συναντήσεις στο τότε σκακιστικό στέκι στην πιτσαρία Βεζούβιος μετά τη διάλυση του σκακιστικού τμήματος του ΡΟΑ. Κατόπιν Περί τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα , εντάχθηκε στην σκακιστική ομάδα του ΔΟΝΑ , και αν θυμάμαι καλά συμμετείχε και στις ιδρυτικές διαδικασίες του Ιππότη , στον οποίο είχε κάνε ευγενική χορηγία και έναν υπολογιστή. Να είναι ελαφρύ το χώμα της Ρόδου που θα τον σκεπάσει ”

και συνεχίζει

“Για την ιστορία να σας αναφέρω ότι η αναβίωση του σκακιού στην πόλη της Ρόδου το 1992 μέσω της δημιουργίας σκακιστικού τμήματος στον ΔΟΝΑ έγινε με ενέργειες του μακαρίτη που κάθε μέρα πήγαινε στα γραφεία του ΔΟΝΑ και τους πίεζε για την δημιουργία του τμήματος.

Κατόρθωσε να τους πείσει , και ανέλαβε να οργανώσει το πρώτο πρωτάθλημα σκακιού στην πόλη της Ρόδου μετά από 12 χρόνια από τη διάλυση του ΡΟΑ ( Στην Κρεμαστή από το 1981 ως το 1989 ανθούσε το σκάκι ).

Με φώναξε ο φίλος μου και τότε διευθυντής του ΔΟΝΑ Μιχάλης Ερωτόκριτος για να τον βοηθήσω στην ίδρυση του ομίλου και στην οργάνωση του πρωταθλήματος , και διαπίστωσα ότι στο τουρνουα αυτό ο Σταματης είχε θέσει ενα όρο , οι πρώτες κινήσεις να ειναι η Ισπανική Άμυνα μεχρι που ο μαύρος παίζει 3….α6 , δηλαδή να ξεκινάει απο την Τετάρτη κίνηση του λευκού.

Η αλήθεια είναι ότι θεώρησα λάθος το πρώτο πρωτάθλημα σκακιού μετά από τόσα χρόνια , να έχει τέτοια μορφή , και πέρασε η δική μου άποψη να γίνουν οι αγώνες χωρίς περιορισμούς. Ακυρώσαμε και τις αφίσες για το ισπανικό πρωτάθλημα που είχε ετοιμάσει ο Σταμάτης , και η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκε.

Αν δεν έχετε αντίρρηση κάποια στιγμή ένα τουρνουά , έστω και blitz στη μνήμη του με ε4 ε5 Ιζ3 Ιγ6 Αβ5 α6 θα ήταν η εκπλήρωση της επιθυμίας του Σταμάτη μετά από 30 χρόνια !!!

Αυτά για τον φίλο μου τον Σταμάτη…”

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.