Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2021 – 6η Ημέρα

Την 6η μέρα του  2ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου 20 Οκτ 21, που συνδιοργανώνει ο τοπικός όμιλος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ οι αγώνες συνεχίστηκαν  απρόσκοπτα για το Παγκόσμιο Ερασιτεχνών ενώ για την Ολυμπιάδα ήταν μέρα κενή.

Για την Ολυμπιάδα αντί του 6ου γύρου έλαβε χώρα Γενική Συνέλευση και Συνέδριο της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας Τυφλών (IBCA) με κύριο αντικείμενο τις εκλογές. Μετά το πέρας της διαδικασίας  αυτής εκλογή του ίδιου σχήματος που βρίσκει στην κεφαλή τον Ινδό κ. Gharudatta Jadhav, και τον Έλληνα κ. Νίκο Καλέση ως πρώτο αντιπρόεδρο. Ο Μιχάλης Κεραμιώτης από τη Σύρο εξελέχθη ως Πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της IBCA.

Παράλληλα κατενθουσιασμένοι επέστρεψαν οι 250 περίπου της Ολυμπιάδας που επέλεξαν να συμμετάσχουν στην εκδρομή που διοργανώθηκε για την Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Στις χθεσινές αναμετρήσεις των Ροδιτών για τον 4ο γύρο ξεχώρισαν οι νίκες των Δημήτρη Λαδόπουλου(2294) επί του Renkowski Piotr () ,  του Αγησίλαου Γεώργιου Χούλλη (1165) επί του De Luca Andrew (1453), του Αναστάσιου Ρουσάκη (1652) επί του Ηρακλή Πυλαρινού , η Καθολική Τρουμούχη (1253) επί της Alazmi Aeshah (1312) και της Εμμέλιας Μαγου (0) επί της Μουταφτσή Μάρθας(0)

Στα πλαίσια των διαγωνισμών λύσης προβλημάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πρωτιά έπειτα από χρόνια για την ανανεωμένη και νεανική ομάδα της Ρωσίας, με 174/180 δεύτερη η Πολωνία με 168/180 και τρίτη η Σερβία με 150.25/180.

Η ελληνική ομάδα τερμάτισε εντυπωσιακά στην 6η θέση με 135/180. Σαν διοργανωτές είχαμε δικαίωμα και για δεύτερη εθνική ομάδα που βρέθηκε στην 15η θέση με 43.5/180
Συγχαρητήρια σε όλους τους λύτες μας που αντιμετώπισαν ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στην προετοιμασία τους!
Σε ατομικό επίπεδο, ο Νίκος ο Σιδηρόπουλος πλήρωσε το κακό ξεκίνημα του στα δυάρια και βρέθηκε στην 11η θέση της γενικής με 70/90 πόντους, ο Παναγιώτης Κονιδάρης ήταν 33ος με 51.5 και ο Νίκος Μενδρινός 40ος με 49 πόντους. Από την δεύτερη ομάδα μας, ο Αθανάσιος Σπηλιάδης ήταν 56ος με 27.5 ξεπερνώντας την άσχημη πρώτη ημέρα του και ο Δημήτρης Σκυριανόγλου 61ος με 16 πόντους.
Νικητής ήταν ο Ρώσος Danila Pavlov με 90/90, δεύτερος ο Πολωνός Kacper Piorun με 81/90 και ισόβαθμος του αλλά με χειρότερο χρόνο ο Ρώσος Ural Khasanov.

Ευκαιρία δόθηκε για 4η ημέρα στους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, να προβληθούν και συγκεκριμένα στη Μελισσοκομική Ρόδου, το Καφέ Ωβέρνη και Εστιατόριο Ρομέο την Ξενάκης Αυτοκίνητα που με τα ηλεκτρικά αυτοκινήτων που έχει παραχωρήσει έγινε η μεταφορά από και προς την παλιά πόλη εκδρομέων, την Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και τον Οικονόμου Παναγιώτης Ο.Ε, την AtHolidays,  J&D Rent a Car, Papadimitriou & Associates, το Ράδιο Ταξί Διαγόρας, το Τρόπαιον, την Πιτσαρία Buona Sera.

Αύριο στην Ολυμπιάδα Τυφλών έχουμε τον 6ο γύρο και στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό τον 7ο, και ξεκινάνε στις 15:00 ακριβώς. Η είσοδος για θεατές είναι ελεύθερη στο  Ξενοδοχείου Rodos Palace.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.