Συγκέντρωση “Παλαιμάχων”

Σε ζεστό κλίμα το απόγευμα του Σαββάτου στις  5 Ιανουαρίου έγινε η συγκέντρωση των  παλιών σκακιστών της Ρόδου. Η συγκέντρωση των «παλαιμάχων» έγινε στην όμορφη έδρα του «ΙΠΠΟΤΗ», που άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους, χώρος που οι περισσότεροι από αυτούς είδαν  το Σάββατο για πρώτη φορά.  Οι παρουσίες ήταν πολλές , όπως όμως και οι απουσίες, ο στόχος όμως επιτεύχθηκε .

IMG_0394

Ανασταλτικό παράγοντα στο «προσκλητήριο» έπαιξε και ο εορτασμός των Φώτων της επαύριο  με την τελετή του καθαγιασμού των νερών, αφού πολλοί επέλεξαν να τα συνδυάσουν με ένα 2ήμερο στα χωριά τους .  Το παρόν πάντως έδωσαν  μεταξύ άλλων  οι  Θανάσης Παπαγεωργίου , ο Σταμάτης  Καράβας, ο Γιάννης Θεουλάκης, ο Σάββας Μάτσης, η Ελένη Ρούσου, ο Αντώνης Τσιάλτας, ο Σταμάτης Αργυρού. Αναπόφευκτες ήταν οι συγκρίσεις  και οι  αναφορές για την πρόοδο τ ου ομίλου σε σχέση με το παρελθόν σε ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή  και τα τμήματα εκμάθησης σκακιού,  με τους 130 και πλέων  μαθητές στη Ρόδο και τους 70 στα περιφερικά τμήματα των δημοτικών διαμερισμάτων. Συγκινητικές ήταν και οι αναφορές για παρτίδες, διοργανώσεις και αγώνες του παρελθόντος, αλλά και πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν παρόντα και απόντα της συνάντισης.

Ανοικτό τέλος αφέθηκε το θέμα για το «τουρνουά των παλαιμάχων» που στόχο έχει ο όμιλος να θεσμοθετήσει ώστε να αναθερμάνει  τους παλιούς σκακιστές και να τους φέρει πιο κοντά σε αυτό που αγαπάνε και αρέσκονται να κάνουν.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.