ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΤΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου κληρώθηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου ΙΠΠΟΤΗΣ για τη φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 28/5.

Ο πρόεδρος του ΙΠΠΟΤΗ κ. Σταμάτης Καράβας δήλωσε σχετικά:

“Το κύπελλο είναι ένας στόχος ο οποίος δεν ήταν στα πλάνα μας στον αγωνιστικό προγραμματισμό που κάναμε στην αρχή της χρονιάς. Προέκυψε λόγω της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποιήσαμε στην Αντίπαρο στους αγώνες Αιγαίου. Εκεί κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα Αιγαίου, το Κύπελλο Αιγαίου και το Πρωτάθλημα Νέων Αιγαίου. Και τις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαμε δηλαδή, για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου.

Εκ των πραγμάτων και λόγω των πολλών απουσιών που θα έχουμε,

ο προπονητής κ. Σανδαλάκης και το ΔΣ αποφάσισαμε στον αγώνα κυπέλλου να

πάρουν ευκαιρία κάποιοι σκακιστές οι οποίοι δεν αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα συνήθως και κάποια μικρά παιδιά. Στη διοργάνωση του κυπέλλου δεν πάμε για το αποτέλεσμα, αλλά για την απόκτηση εμπειριών και το παιχνίδι .

Ο βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να  οργανώσουμε την καλύτερη δυνατή αποστολή για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α Εθνικής που θα διεξαχθούν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου στο Ρίο της Πάτρας. Να έχουμε μια αξιόλογη αγωνιστική παρουσία εκεί και να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κορυφαία κατηγορία.

Πρωτίστως χρειάζεται να καλύψουμε το οικονομικό κόστος της αποστολής και ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να τα καταφέρουμε.Η δουλειά μας λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης που ζούμε δεν είναι καθόλου εύκολη.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα εκ μέρους του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ” να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Σαντορινιό Νεκτάριο, ο οποίος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη Ρόδο, και βοήθησε προσωπικά σε αυτό το σκοπό.

Χωρίς τη βοήθεια του κ. Σαντορινιού ίσως να μην καταφέρναμε να πάμε να αγωνιστούμε στην Α Εθνική.

Τον ευχαριστούμε πολύ και μακάρι όλοι οι κρατικοί φορείς να δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον σε τέτοιες προσπάθειες που διαφημίζουν το νησί μας σε όλη την Ελλάδα.”

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.