Ολοκλήρωση 1ου Summer Camp 2015

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο summer camp 2015 την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Με συμμετοχή 36 παιδιών, τα οποία κατανεμήθηκαν ανά επίπεδο (αρχάριοι, ενδιάμεσοι και προχωρημένοι) οι μικροί αθλητές, από ηλικίες 4 έως 12 ετών συμμετείχαν ενεργά σε διάφορα κινητικά παιχνίδια τα οποία εμπεριείχαν και σκακιστικές γνώσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν παιχνίδια όπως: Ο κρυμμένος θησαυρός με σκακιστικούς γρίφους, το σκακιστικό μπάσκετ, το σκακιστικό μπόουλινγκ και πρωτότυπα παιχνίδια όπως η πολιορκία του ροκέ, το κυνήγι του βρεγμένου βασιλιά και το ιπτάμενο σκάκι.

Οι συναντήσεις περιελάμβαναν επίσης και σύντομο μάθημα στην αρχή, διαμορφωμένο στις ανάγκες των παιδιών ανά επίπεδο. Ύλη των προχωρημένων αθλητών αποτελούσε το φινάλε πιονιών, των αθλητών ενδιάμεσου επιπέδου ήταν διάφορες μινιατούρες και φινάλε με λίγα βαριά κομμάτια και των αρχαρίων η εκμάθηση των κινήσεων και εξοικίωση με την σκακιέρα μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.

Προς το τέλος της 1ης περιόδου, στην πέμπτη συνάντηση, αντί για προπόνηση και σκακιστικά παιχνίδια, το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην Παλιά Πόλη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και ξεκούραση με ομαδικό παιχνίδι στο θέατρο μεσαιωνικής τάφρου. Τέλος, η 6η και τελευταία συνάντηση έκλεισε με το, παραδοσιακό πλέον, μπουγέλο μεταξύ των μαθητών και με συμμετοχή των μεγάλων!

Ανανεώνουμε το ραντεβού με τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες το Σάββατο 1 Αυγούστου για την αποχαιρετηστήρια γιορτή η οποία απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και των δύο summer camp.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.