Σκάκι στον Όμιλο – Σκάκι στα Σχολεία

DSC_0196Την Δευτέρα 01 Σεπ 2014, ξεκινούν τα μαθήματα του σκακιστικού ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», με τα τμήματα ενηλίκων και προχωρημένων παίδων κορασίδων, με προπονητή τον GΜ Θάνο Μαστροβασίλη. Τα Μαθήματα γίνονται στην Πίνδου 1, την Δευτέρα  ή Παρασκευή 20:00 – 22:00 για τους ενήλικες, ενώ το Σάββατο από τις 09:00 – 11:00, 11:00- 13:00 και 13:00 – 15:00 για τους προχωρημένους  παίδες και τις κορασίδες.

Για τα τμήματα υποδομών τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τον προπονητή κ. Νικόλα Δεμερίδη και για τους αρχάριους από την κ. Σταυρούλα Παπαδάκη στην έδρα του ομίλου, ενώ τα περιφερειακά τμήματα του ομίλου, λειτουργούν στην Ιαλυσό, Κρεμαστή και Αφάντου με προπονητές τους κ. Ρούσο, Καραμποΐκη και Λάμψα αντίστοιχα.

Τηλέφωνα εγγραφών για ενήλικες, αρχάριους – προχωρημένους, παιδιά όλων των επιπέδων το 22410 35502 και email : ccr.ippotis@gmail.com

Σε συνέχεια των προσπαθειών του ομίλου για την διάδοση του Σκακιού κυρίως στα παιδιά, ο Σκακιστικός όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ»  εξασφάλισε από το ίδρυμα «Νιάρχου – Κασπάροβ» μέσω και του GM Θάνου Μαστροβασίλη, την χρηματοδότηση για το 2014-15 ένταξης και διδασκαλίας του Σκακιού πιλοτικά σε 5 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας. Το πρόγραμμα αφορά την διδασκαλεία του σκακιού, μέσα στην ευέλικτη ζώνη μαθημάτων για τις τάξεις της Α και Β Δημοτικού, χωρίς κόστος για τα παιδιά, με την επιπλέων αμοιβή των εκπαιδευτικών (που μπορεί να είναι είτε μέλη του ομίλου, αλλά και δάσκαλοι του ίδιου σχολείου), τα ανάλογα σκακιστικά βιβλία και το σκακιστικό υλικό στο συνολικό του κόστος,  να καλύπτεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα.   Το πρόγραμμα ξεκινάει από τον Οκτώβρη του 2014 και τα σχολεία που θα εφαρμοστεί θα ανακοινωθούν αργότερα με το πέρας των συνομιλιών με τους ενδιαφερόμενους διευθυντές των σχολείων.

Να αναφέρουμε εδώ ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε  η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (http://www.skakistis.gr), όπου ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το Kasparov Chess Foundation Europe (http://www.kcfe.eu ) και με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (http://www.snf.org/EL) θα εφαρμόσει στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Kasparov για την εκμάθηση σκακιού στα σχολεία.  Το πρόγραμμα πέρυσι κάλυψε πιλοτικά  25 σχολεία στη Θεσσαλονίκη  και φέτος θα φτάσει τα 120 συνολικά σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» σχεδιάζει την διοργάνωση ημερίδας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα  «Τα οφέλη του σκακιού στην  εκπαίδευση για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς . Μέθοδοι προοπτική και δυνατότητες.  Βασικοί κανόνες»  Η ημερίδα θα απευθύνεται τόσο στου ς φοιτητές (κύρια του παιδαγωγικού), όσο και στους Δασκάλους της Πρωτοβάθμιας αλλά και στους απλούς  γονείς των παιδειών. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί με νεότερο δημοσίευμα.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.