Βασιλόπιτα 2013

IMG_0402Με μεγάλη συμμετοχή  σε μια σεμνή τελετή έγινε η κοπή της πίτας του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» στην έδρα του επί της Πίνδου 1.  Οι 200 και πλέον παρευρισκόμενοι, μαθητές, γονείς φίλοι και σκακιστές του ομίλου έδωσαν το παρόν και παρακολούθησαν την σύντομη επισύναψη των δρώμενων της χρονιάς που πέρασε για τον όμιλο, από τον  πρόεδρό του κ. Βαγγέλη Μιχελάκης.

Κύρια σημεία, η διοργάνωση του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος  Νέων και του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Πρωταθλήματος Τυφλών στο σκάκι , η 2η θέση του «ΙΠΠΟΤΗ» στο Ομαδικό Αιγαιοπελαγίτικο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων  του 2012 (στη λέρο), η 1η θέση σε ατομική επίδοση για την Φάιδρα Βιτζηλαίου στο ίδιο Αιγαιοπελαγίτικο Πρωτάθλημα στα Κορίτσια στην κατηγορία Κ10 .  Το Ατομικό Πρωτάθλημα ρόδου του 2012 που έφερε πρωταθλητή τον Δημήτρη Μενίκο, 2ο τον 9χρονο Σταμάτη Ι. Ρούσο και τρίτο τον Γιάννη Αποστολάκη, καθώς και οργανωμένη  προσπάθεια του ομίλου με τμήματα παιδιών και ενηλίκων, αρχάριων και προχωρημένων , στην Ρόδο αλλά και σε Κρεμαστή Ιαλυσό Καλυθιές και Αφάντου με 170 περίπου μαθητές .

IMG_0410Μεγάλη τιμή για τον όμιλο  αποτέλεσε η παρουσία του Ολυμπιονίκη και υπεύθυνου του τομέα Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου κ. Θανάση Μπαράκα με τα της συζύγου του.  Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Βαγγέλης Μιχελάκης  σε ένδειξη ελάχιστης τιμής και αναγνώρισης,   επίδωσε μία πλακέτα του ομίλου στον κ. Μπαράκα, για την μεγάλη και καταλυτική  βοήθεια που έδωσε στον όμιλο όποτε του ζητήθηκε και  τη συνεχή υποστήριξη του στα αθλητικά δρώμενα της Ρόδου, ειδικά για το σκάκι.  IMG_0424Στη δήλωση που έκανε αναφορικά με την «υπέροχη» έδρα του ομίλου, τόνισε πόσο πολύ ο όμιλος συμβάλει τόσο στην διατήρηση και συντήρηση του μνημειακού αυτού χώρου που τόσο χρησιμοποιείται καθημερινά πλέων και έχει αποκτήσει ζωή,  όσο και στην συνεχή διεύρυνση του ομίλου που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει καταστήσει το σκάκι πλέων γνωστό στη Ρόδο. Δήλωσε ότι θα είναι πάντα κοντά στον όμιλο και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Συνέχεια είχε η κοπή της «μικρής» πίτας για τους προπονητές και το ΔΣ του ομίλου χωρίς όμως να βρεθεί το φλουρί. IMG_0431Η Μοιρασιά των ατομικών κομματιών πίτας , στους μαθητές , γονείς , σακιστές και φίλους, τελικά ανέδειξε τυχερό νικητή.

Ο Γιώργος  Λιτς  είναι για το 2013 ο τυχερός μαθητής που βρήκε το φλουρί και κέρδισε από τον όμιλο, δωρεάν μαθήματα (υποτροφία) μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς (Ιούνιος 2012) και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε και η «συγκινητική έκπληξη» που επιφύλαξαν τα μέλη του Ομίλου στον κ. Νίκο Βασιλάκη με την βράβευση του για την «πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά του στον Όμιλο και στα σκακιστικά δρώμενα του τόπου»

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.