ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ – ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ -1η Ημέρα

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 15:00 στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Ενηλίκων κατηγορία S50 και S65 στο πλαίσιο του Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου με τον πρώτο γύρο και την σεμνή τελετή έναρξης στο υπέροχο αγωνιστικό χώρο του 1ου Ορόφου του Ξενοδοχείου Olympic Palace.

Στην σύντομη τελετή που προηγήθηκε της έναρξης του πρώτου γύρου, την εκδήλωση χαιρέτησαν με τη σειρά :

Εκ μέρους της Διοργανωτή, ο Διευθυντής Αγώνων κ. Νίκος Καλέσης, εκ μέρους της Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ο Γενικός Γραμματέας κ. Τσορμπατζόγλου Θεόδωρος ,  εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Ολλανδός Jan Rooze.  Εκ μέρους της Διαιτησίας και FIDE, ο Tsypin, Vadim Γραμματέας της Έδρας και Σύμβουλος του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE) και επικεφαλής διαιτητής του τουρνουά. Του Δήμου Ρόδου η κα. Χατζηλαζάρου Μαριλένα  Αντιδήμαρχος Τουρισμού, όπου χαιρέτησε την εκδήλωση και την διοργάνωση.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε o  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος Γεώργιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους σκακιστές τόνισε την συνεχή υποστήριξη της περιφέρειας σε όλες τις αθλητικές δράσεις στον τόπο μας και φυσικά την υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια που με το Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» συνδιοργανώνεται το Παγκόσμιο αυτό Πρωταθλήματος Σκάκι ενηλίκων S50 και S65. Τέλος κάλεσε όλους να απολαύσουν τόσο το σκάκι όσο και την Ρόδο καθώς και παρότρυνε να ξαναέρθουν ως επισκέπτες ή παίκτες σε άλλα τουρνουά στο μέλλον στον τόπο μας.

Παρόντας και  ο Εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής καθώς και ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου κ. Νίκος Γερονικόλας.

Τηρώντας την παράδοση το άνοιγμα στην πρώτη σκακιέρα έκανε ο Περιφεριάρχης  κ. Χατζημάρκος στην αναμέτρηση  Σκοτία – ΗΠΑ .

Συνδιοργανωτής σε αυτή την προσπάθεια ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» , η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), υπό την αιγίδα της Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Χορηγοί και αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια η Μελισσοκομική Ρόδου,  @tHolidays,  J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος, Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera.

Αύριο τα τουρνουά θα συνεχιστούν με το 2ο γύρο των 9 συνολικά γύρων που θα διεξαχθούν μέχρι και 24 Απριλίου και ξεκινάνε καθημερινά στις 15:30 ακριβώς, εκτός του τελευταίου γύρου που ξεκινάει στις 11:00.

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης www.rodoschess2019.com

 

 

 

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.