ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ – 3η Ημέρα

Ομαλά και ο τρίτος γύρος στην αρχή της νέας εβδομάδας, σήμερα Δευτέρα 08 Απρίλη 2019, καθώς χωρίς προβλήματα διεξάχθηκε στις υπέροχες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Olympic Palace, όπου εξελίσσεται το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου με τα δύο τουρνουά που είχαν προγραμματιστεί το European Amateur Championships  και το European Senior Championships.

Με τον χτεσινό καιρό να έχει δώσει ένα τόνο καλοκαιριού γεμίζοντας τις μπαταρίες όσων συμμετέχουν, είδαμε παρτίδες που έκοψαν την ανάσα. Που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες μετά από 5 και πλέον ώρες αναμετρήσεων.

Σήμερα ο ανταγωνισμός κορυφώθηκε αφού στον 3ο γύρο είχαμε πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις. Με κυριότερες στην κατηγορία 50+, όπου οι εκπρόσωποί μας Δημήτρης Μενίκος και Σταμάτης Καράβας, έφεραν ισοπαλία με τον Άγγλο Cusick Peter (ΕΛΟ 1966) και τον Ιταλό Iovannone Cristiano (ΕΛΟ1434) αντίστοιχα.

Ο δικός μας Γιάννης Φρόντζος (ΕΛΟ 1504) που αγωνίζεται στην κατηγορία U2000, παραχώρησε ισοπαλία  με τον ισχυρό  Zielinski Olgierd (ΕΛΟ 1850) παρά την κερδισμένη θέση που είχε, αφού δεν θέλησε να το ρισκάρει. Ενώ όπως δήλωσε είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις σε διεθνές επίπεδο που έχει λάβει μέρος, καθώς από θέμα οργάνωσης εγκαταστάσεων και διεξαγωγής έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Αποτελεί δε μοναδική ευκαιρία και εμπειρία για όσους σκακιστές βρίσκονται στη Ρόδο, αφού μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός με ελάχιστο κόστος (συμβολικό παράβολο), αφού συνδιοργανώνεται από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗ», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και βοηθούν στο να καλυφθούν τα έξοδα με τις ευγενικές τους χορηγίες οι : Μελισσοκομική Ρόδου,  @tHolidays,  J&D Rent a Car, Υδροτεχνική Δωδεκανήσου, Magnus Magister, Ψητοπωλείο Αυγουστίνος, Papadimitriou & Associates, Rodetrip, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Τρόπαιον, Πιτσαρία Buona Sera..

Στις κατηγορία κάτω των 1700 (U1700) ο πολλά υποσχόμενος σκακιστής του ΙΠΠΟΤΗ Σταθάτος Αλέξανδρος επιβλήθηκε άνετα του  Pantelic Slobodan (ΕΛΟ 1646), ενώ ο Γίαννης Αποστολάκης έκανε ισοπαλία με τον  Ρουμάνο Buzescu Vladimir (ΕΛΟ 1620).

Ο Παντελής Παπαδόπουλος συνέχισε σήμερα με ισοπαλία απέναντι στον ισχυρότερο Πολωνό Snokowski Marcin  (ΕΛΟ 1659).

Τέλος σε εσωτερικές αναμετρήσεις ξεχώρισαν η νίκη του νεαρού Αθανάσιου Μακρή απέναντι στον έμπειρο Χρήστο Ηρακλίδη και του Αγησίλαου Χούλη απέναντι στον Ηρακλή Πυλαρινό.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην κατηγορία U-1700 όπου αγωνίζονται όλοι οι υπόλοιποι ντόπιοι σκακιστές είναι εδώ

(http://chess-results.com/tnr413745.aspx?lan=19&art=2&rd=3&flag=30).

και τις παρτίδες εδώ :  https://rodoschess2019.com/2019/04/06/amateur-u-1700-live-games/

Αύριο Τρίτη τα τουρνουά θα συνεχιστούν με το 4ο γύρο και ξεκινά στις 15:30 ακριβώς. Η είσοδος για θεατές είναι ελεύθερη στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Olympic Palace.

Σήμερα ξεκίνησε και ανοικτό Διεθνές Σεμινάριο Διαιτησίας FIDE στην Αγγλική, όπου λαμβάνουν μέρος ξένοι και ντόπιοι διαιτητές προκειμένου να αποκτήσουν τίτλο ή να ανέβουν σε επίπεδο διεθνούς διαιτητή.

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στη σελίδα της διοργάνωσης www.rodoschess2019.com

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.