Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2016

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 09:00, στο κλειστό γήπεδο της Κρεμαστής θα διεξαχθούν για 2η συνεχόμενη χρονιά οι ομαδικοί σχολικοί αγώνες Ρόδου, στο σκάκι, στο πλαίσιο του Πανελληνίου σχολικού Πρωταθλήματος. Οι αγώνες, γίνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Παιδείας, με συνδιοργανωτές το Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗ» και το τοπικό διαμέρισμα της Κρεμαστής.

Οι ομαδικοί αγώνες στο σχολικό Σκάκι θα αναδείξουν τις πρωταθλήτριες ομάδες στο Δημοτικό Γυμνάσιο και Λύκεια, οι οποίες θα αποκτήσουν και την πρόκριση για τα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει την εβδομάδα πριν το Πάσχα στο Ρίο.

Οι αγώνες θα γίνουν με την μέθοδο του Ελβετικού των 5 γύρων ή για λιγότερες ομάδες με σύστημα round robin (όλοι με όλους). Οι αγωνιζόμενες σκακιέρες για κάθε ομάδα είναι τέσσερις, με έναν ορισμένο αρχηγό, με υποχρεωτική την συμμετοχή ενός τουλάχιστον κοριτσιού. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να απαρτίζονται από έξι παίκτες, δύο να εναλλάσσονται ανά γύρο και τέσσερις (με το ένα κορίτσι κατ΄ ελάχιστο) που θα αγωνίζονται. Η τετράδα που θα αγωνίζεται στον κάθε γύρο πρέπει να δηλώνεται από τον αρχηγό της ομάδας πριν την κλήρωση του επομένου γύρου.

Κύπελλα θα δοθούν στις τρείς πρώτες ομάδες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με τα αντίστοιχα μετάλλια σε όλα τα μέλη των ομάδων τους, και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην έδρα του ομίλου, επί της Πίνδου 1 στη Ρόδο, τηλ. 2241035502, καθημερινά από τις 17:00 μέχρι 21:00, στις διευθύνσεις των σχολείων , αλλά και στο χώρο των αγώνων μέχρι 30 λεπτά πριν την έναρξη.

Μετά την περσινή μεγάλη συμμετοχή, όπου ο πήχης τέθηκε ψηλά, φέτος αναμένεται ανάλογο ενδιαφέρον από τους μικρούς σκακιστές του νησιού μας. Με σύμμαχο τον καιρό ελπίζουμε σε μία καλή αγωνιστικά και ωφέλιμη πνευματικά μέρα.

P3220123 P3220140 P3220141 P3220144 P3220146Αφίσα – Σχολικό 2016

 

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.