Ολοκλήρωση 1ου Διεθνούς Τουρνουά Ρόδου “Κολοσσός”

Την Τρίτη 08 Σεπ 2015 στις 17:00, με τις απονομές ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο διεθνές ανοικτό ατομικό πρωτάθλημα  σκάκι με την επωνυμία  «Colossus Open Chess Cup of Rhodes 2015».

Στο ανοικτό αυτό τουρνουά έλαβαν τελικά μέρος 68 αθλητές από 16 χώρες, αγωνιζόμενοι με Ελβετικό σύστημα σε εννιά γύρους με συνολικό χρόνο σκέψης κάθε γύρου  90 λεπτά και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα πρόσθετο χρόνο σε κάθε κίνηση καθώς και επιπλέον 30 λεπτά χρόνο σκέψης με την τεσσαρακοστή κίνηση.  Οι εκτιμήσεις και τα σχόλια ήταν κολακευτικά τόσο από τους αγωνιζόμενους όσο και από τους συνοδούς θεατές, τόσο για τον χώρο αγώνων, την οργάνωση τις παροχές, φιλοξενίες κλπ, όσο και από την ομορφιά της Ρόδου ως τουριστικός προορισμός, τις θάλασσες- παραλίες και τα αξιοθέατα.

Πρωταθλητής του Τουρνουά αναδείχτηκε μετά τα κριτήρια άρσης ισοβαθμιών ο  GM Bachman Axel που ισοβάθμησε με τον προπονητή πλέον  του Σκακιστικού ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» IM Σανδαλάκη Άγγελο  με 7 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο GM Evgeny Postny μέσα στο τοπ100 του παγκόσμιου πίνακα . Πρώτος Ροδίτης αθλητής του Σκακιστικού ομίλου  Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» αναδείχτηκε στο Β΄ γκρούπ δυναμικότητας (κάτω από 1800 ΕΛΟ) ο κ. Φρόντζος Γιάννης, ακολούθησαν ο πάτερ Αναστάσιος  Ρουσάκης, Μιχελάκης Ευάγγελος και Λάμψας Γιώργος, όλοι τους με 5  βαθμούς. Πρώτος Βετεράνος ο Μενίκος Δημήτρης με 3,5 βαθμούς.

Από τους μικρούς σκακιστές του ομίλου ξεχώρισαν ο Σταμάτης Ρόυσος με 4,5 βαθμούς πρώτος στην κατηγορία του, αλλά και οι Ζαχαριά Κατερίνα πρώτη γυναίκα (κάτω από 1800ΕΛΟ) με Βιτζηλαίου Φαίδρα και 4 βαθμούς,  Παπαδόπουλος Παντελής 2ος U10  και Καλπακίδης Ντάνιελ 3ος U12.

Ο κ. Νίκος Βασιλάκης εκπροσωπώντας την οργανωτική επιτροπή, ευχαρίστησε όλους όσους έλαβαν μέρος στο πρώτο εγχείρημα του σκακιστικού ομίλου ευχόμενος να το διασκέδασαν όσο και οι διοργανωτές. Ειδικά ευχαρίστησε τους χορηγούς του ομίλου που παρά την δύσκολη οικονομική κατασταση συνέβαλλαν στην επίτευξη αυτού του εγχηρήματος και ειδικά τους : Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Maris Sol (Sun Palace Hotel),  Ηλεκτροδομή, J&D rent a car,  Γυροπολείο Αυγουστίνος,  Ελαστικά ο Μάκης,  Οικονόμου Παναγιώτης & ΣΙΑ ΟΕ, ΚΙΑ Motors, Cash & carry Παναγιωτάς, Café Ωβέρνη, Μεζεδοπολείο Μέθεξη, Εστιατόρειο Αργώ, Weels Bike Shop, Expert Κωσταρίδης, Τρόπαιον – Αττιτής, Φούρνοι Νικολής, Αγροτεχνική Ρόδου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Ξενοδοχείο Μέγα Χορηγό των Αγώνων Amathus Hotel αλλά και τον διευθυντή του κ. Γιάννη Μησθό, αλλά και τον κ. Βασίλη Σακελάρη καθώς και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου για την άριστη προετοιμασία της αίθουσας των αγώνων αλλά και της παροχής υπηρεσιών και εν γένει συνεργασίας.  Ευχαρίστησε επίσης τους διαιτήτές, τον επικεφαλή κ. Μιχάλη Κεραμιώτη και τους βοηθούς, Ρηγόπουλο Κώστα, Ρούσο Γιάννη, Σωτηρία Κωτταρά, καθώς και τη γραμματεία κα. Παπαδάκη Σταυρούλα και μηχανογραφική υποστήριξη κ. Ντούρο Θωμά καθώς και όλα τα μέλη που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην διοργάνωση και ειδικά τον κ. Καραμποϊκη Σπύρο για τον χρόνο και την ενέργεια που δαπάνησε και αστέρευτα δαπανάει.

Τέλος αναφέρθηκε στο 2016 υποσχόμενος η διοργάνωση να επαναληφθεί και κάλεσε όλους όσους έλαβαν να το επαναλάβουν.

Στις απονομές που ακολούθησαν βράβευσαν από το ΔΣ ο πρόεδρος του ομίλου κ. Στάμος Καράβας, η Κατερίνα Φραντζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και το μέλος του ομίλου κ. Διαμάντης Κώστας την πληθώρα των αθλητών ανά κατηγορία , με μετάλλια αλλά και χρηματικά έπαθλα όπως παρακάτω:

 

   Place    

Points

FED

Price

Cup

Metal

Group A

1st

GM

Bachman Axel

7

Paraguay

1.750 €

B

Gold
2nd Sandalakis Angelos

7

Greece

1.750 €

M

Silver
3d

GM

Lenic Luka

6,5

Slovenia

100 €

S

Bronze

IM

Schroeder Jan-Christian

6,5

Germany

100 €

GM

Postny Evgeny

6,5

Israel

100 €

IM

Crlstedt Jonathan

6,5

Germany

100 €

GM

Arnason Jon L

6,5

Iceland

100 €

1st Woman

IM

Daulyte Deimante

6

Lithuania

400 €

B

Gold
2nd Woman

WGM

Mamedjarova Turkan

5,5

Azerbaijan

150 €

Silver
3rd Woman

WGM

Mamedjarova Zeinab

5,5

Azerbaijan

150 €

Bronze

Group B

1st Tatsios Konstantinos

5,5

Greece

500 €

B

Gold
2nd Abelakiotis Stavros

5

Greece

80 €

M

Silver
3d Frontzos Ioannis

5

Greece

80 €

S

Bronze
Rousakis Anastasios

5

Greece

80 €

Michelakis Evaggelos

5

Greece

80 €

Lampsas Georgios

5

Greece

80 €

1st Woman Zaharia Ekaterini-Irini

4

Greece

50 €

B

Gold
2nd Woman Vitzileou Fedra

4

Greece

50 €

Silver
3rd Woman

WFM

Walta Paivi

3,5

Finland

0 €

Bronze

Under 2100

1st Danko Jiri

5,5

Czech Republic

100 €

Set

Schweighofer Josef

5,5

Austria

100 €

Laspas Panagiotis

5,5

Greece

100 €

Tatsios Konstantinos

5,5

Greece

100 €

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.