Ανοικτό ατομικό πρωτάθλημα Ρόδου στο σκάκι Δεκέμβριος 2014

10174834_10204923596424872_2857857764459648596_nΟλοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 28 Δεκ 2014, το τουρνουά σκάκι που διοργάνωσε ο σκακιστικός όμιλος Ρόδου Ιππότης, στην έδρα του επί της Πίνδου 1.

Στο τουρνουά αυτό έλαβαν μέρος 37 σκακιστές, μεταξύ των οποίων οι 11 ήταν ενήλικοι και οι υπόλοιποι παιδιά-αθλητές του Ιππότη, που παρακολουθούν μαθήματα σκακιού σε επίπεδο Step 3 και άνω.

Το τουρνουά ήταν 7 γύρων και έλαβε χώρα σε διάρκεια μιας εβδομάδας.

Στην πρώτη τετράδα, στη γενική κατηγορία, ισοβάθμησαν με 5,5 βαθμούς 4 σκακιστές. Με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας την πρώτη θέση έλαβε ο Μαργαρίτης Αντώνης και ακολούθησαν 2 παιδιά, ο Αλεβίζος Θανάσης και ο Ρούσος Σταμάτης. Καθένας έλαβε το αντίστοιχο κύπελλο και μετάλλιο. 1η γυναίκα, με χρυσό μετάλλιο και κύπελλο αναδείχθηκε η Ζαχαριά Κατερίνα (μαθήτρια γυμνασίου).

Μετάλλια δόθηκαν και στην κατηγορία παίδων, όπου 1ος τερμάτισε ο Πουλάκης Στεφανίδης-Γεράσιμος, ενώ οι μικροί σκακιστές Καλπακίδης Ντάνιελ και Πουλάκης Στεφανίδης Στέφανος τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. 1ο κορίτσι στην κατηγορία παίδων αναδείχθηκε η Βιτζηλαίου Φαίδρα με 4 πόντους.

Είναι ήδη άξια λόγου η επίδοση των μικρών σκακιστών, που πάνω στη σκακιέρα μόνο μικροί δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι ενήλικοι σκακιστές με δυσκολία καταφέρνουν πλέον να τους κερδίσουν, αφού το επίπεδό τους είναι πλέον ισάξιο των ενηλίκων, ενώ ταυτόχρονα περιέχει τη δυναμική της συνεχόμενης ανόδου.

Η υπομονή, η προσοχή, η συγκέντρωση, η σοβαρότητα και η ωριμότητα στις κινήσεις, στην κατάστρωση σχεδίου, καθώς και πολλών άλλων στοιχείων που οδηγούν στην διεξαγωγή μιας όμορφης παρτίδας, είναι πλέον στοιχεία που έχουν εμποτίσει τους μικρούς σκακιστές. Πολλοί από αυτούς κατάφεραν να αποσπάσουν πολλές ισοπαλίες από τους ενήλικες, καθώς και νίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μερικά παιδιά έπαιξαν καταπληκτικές παρτίδες διάρκειας πλέον των 4 ωρών, φανερώνοντας στοιχεία προσωπικότητας που πολλοί ενήλικοι θα ζήλευαν.

Αυτές τις γιορτινές μέρες, δώσαμε το παρόν για ένα τουρνουά υψηλού πλέον επιπέδου, και εισπράξαμε όλη τη μαγεία που προσφέρει  το άθλημα αυτό, αφού πλέον και η υποδομή υπάρχει, και το φυτώριο σκακιστών αποδίδει  φανερά τους καρπούς του.

Ο σκακιστικός όμιλος εύχεται χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και αγάπη.

Δίνουμε ραντεβού το νέο χρόνο καθώς και στην κοπή της πίττας, που θα γίνει στον όμιλο, στην Πίνδου 1, στις 10 Ιανουαρίου.

Καλή χρονιά σε όλους.

 

Ολchess-youthοκληρώνεται την Κυριακή με τον 7ο και τελευταίο γύρο το ατομικό πρωτάθλημα σκάκι Δεκεμβρίου 2014, που διοργάνωσε ο σκακιστικός όμιλος ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”

Το τουρνουά έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ομίλου επί της Πίνδου 1 , στον όμορφο χώρο του τεμένους του  Αλή Χιλμή Πασά, και στο οποίο έλαβαν μέρος 37 συνολικά σκακιστές και σκακίστριες, τόσο από τα τμήματα υποδομών και τις τάξεις του ομίλου όσο και νέοι σκακιστές, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό με την επάξια παρουσία τους.

Χαρακτηριστικό του τουρνουά είναι οι μέχρι του τελευταίου γύρου αβέβαιη σειρά κατάταξης, αφού κανένας παίκτης δεν κατάφερε να ξεφύγει ή να παραμείνει αήττητος… ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι τον τίτλο διεκδικούν επάξια και 3 “μικροί’ παίκτες, 2 αγόρια και ένα κορίτσι, από την κατηγορία των παίδων κορασίδων.

Αποτελέσματα κληρώσεις (κλικ εδώ)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.