Δελτίο Τύπου 4.10.2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΣΚΑΚΙ – ΝΤΕΡΜΠΑΝ   19-30/10      2014

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της Σταυρούλας Τσολακίδου το Δεκέμβρη του 2013 στο Ντουμπάι, (Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κορίτσια κάτω των 14 ετών), έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μια δεύτερη εξίσου σημαντική διάκριση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατέλαβε τη 2η θέση, κερδίζοντας το Αργυρό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κορίτσια κάτω των 16 ετών στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής! Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από τις 19 έως τις 30 του Οκτώβρη 2014.

Αν και είναι 14 ετών, η  Σταυρούλα Τσολακίδου συμμετείχε σε μεγαλύτερη κατηγορία (κορίτσια έως 16 ετών) και αξίζει να σημειωθεί ότι τερμάτισε 2η, ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση  αήττητη, ενώ διεκδίκησε και τη πρώτη θέση μέχρι τη τελευταία παρτίδα! Τη διάκριση αυτή την άξιζε σύμφωνα με τη προσπάθεια που έχει κάνει έως τώρα, αλλά και λόγω της συνολικής της απόδοσης.

Με το χαρακτηριστικό συνδυαστικό και μαχητικό της παιχνίδι, επιβεβαίωσε ότι η τωρινή της αξιολόγηση 2305 ΕΛΟ (μονάδα αξιολόγησης στο σκάκι) καθώς και η αξιοσημείωτη άνοδος (+300 έλο σε ένα μόλις χρόνο) σίγουρα δεν είναι «πυροτέχνημα».

Έχοντας δουλέψει με τη Σταυρούλα εντατικά από το Σεπτέμβρη του 2013 ως σήμερα, είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στη πρόκληση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  που θα διεξαχθεί στις 20 Οκτώβρη 2014 στο Μπατούμι της Γεωργίας  .

Grand Master /Fide Trainer Μαστροβασίλης Αθανάσιος μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  7.10.2014     

 

Ενημερώνω το σκακιστικό σύλλογο του ΙΠΠΟΤΗ  ότι λόγω της παραπάνω υποχρέωσης που έχω θα λείπω από τις 17/10 έως τις 30/10 . Τα μαθήματα που βρίσκονται στο χρονικό διάστημα αυτό δε θα πραγματοποιηθούν .  Υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθούν δύο εμβόλιμες εκδηλώσεις-μαθήματα , στις 8.10.2014 και στις 15.10.2014 , για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται θα γίνει αγώνας handicap ( δηλαδή ένας εναντίον πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα με χρόνο περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα για το κάθε παίκτη) με έως δέκα αντιπάλους .

Παρακαλώ να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι με τη γραμματεία του ΙΠΠΟΤΗ ώστε να κανονίσουμε την ακριβή ώρα ( απόγευμα , από 17.00 και μετά ) της εκδήλωσης.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.