40ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων

Ολοκληρώθηκε το 40ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα σκάκι παίδων-κορασίδων που έλαβε μέρος στην Πάτρα από 23 έως 30 Ιουνίου. Φέτος, για πρώτη φορά, στο τουρνουά αυτό παίχθηκαν 7 γύροι (παρτίδες), αντί για 9, ώστε να μειωθεί το κόστος διαμονής των αθλητών και συνοδών τους.

Από τη  Ρόδο συμμετείχαν δύο αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», η Βιτζηλαίου  Φαίδρα 10 ετών και ο Ρούσος Σταμάτης  9 ετών.

Η Φαίδρα, συμμετείχε πρώτη φορά στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα στην κατηγορία παγκορασίδων Κ10, μετά από πρόκριση που πέτυχε στους αιγαιοπελαγίτικους αγώνες σκακιού του 2012 στη Λέρο αήττητη με την ομάδα του Ιππότη. Στην Πάτρα πέτυχε 3 πόντους σημειώνοντας 3 νίκες αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία, δίνοντας βροντερό παρόν πως το γυναικείο σκάκι στη Ρόδο έχει μέλλον.

Ο 9 χρονος Ρούσος Σταμάτης κατάφερε να φτάσει τους  5 πόντους σημειώνοντας 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 μόνο ήττα στους 7 αγώνες του, που τον έφερε στην 7η θέση μετά από εφαρμογή κριτηρίων άρσης ισοβαθμίας (αφού ισοβάθμησε στην 4η θέση με 5 συναθλητές του) ανάμεσα σε 48 αθλητές σε μια κατηγορία (U10)  στην οποία μειονεκτεί ηλικιακά, δίνοντας υπόσχεση του χρόνου για κάτι πολύ περισσότερο .

Ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία για το μέλλον και συγχαρητήρια στους γονείς τους που τα υποστηρίζουν αγόγγυστα όλο αυτό το διάστημα.

Περισσότερα μπορείτε να εδώ.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.